Podcast

In De Bezige Bij Podcast gaan de redacteuren van de uitgeverij in gesprek met de auteurs met wie ze zo nauw samenwerken. De auteur mag de locatie kiezen, waar het gesprek live wordt opgenomen.Luister de podcast hier op de website of via uw favoriete podcast-app.


#2 Raoul de Jong

Dit keer is redacteur Mariska Kortie thuis uitgenodigd bij Raoul de Jong. Raoul de Jong is de schrijver van boeken als Dagboek van een puber en De grootsheid van het al. Daarnaast is hij columnist voor NRC Handelsblad.

Begin november 2020 verscheen Jaguarman, het nieuwe boek van Raoul. Daarin reist hij naar Suriname, het land van zijn vader, op zoek naar het verborgen verleden. Hij ontdekt dat Suriname ook nog een ándere geschiedenis heeft dan die wij in Nederland kennen. En hij komt steeds dichter bij het mysterie: wie was de jaguarman, welke speciale krachten had hij en wat was zijn band met Raouls familie?

Productie: Mariska Kortie, Merijn Hollestelle en Romanee Rodriguez
Montage: Romanee Rodriguez
Muziek: Peter van de Witte

#1 Bart Chabot

Bart Chabot

Hoofdredacteur Katrijn van Hauwermeiren gaat in gesprek met Bart Chabot, bekend als dichter, biograaf van Herman Brood en uit vele televisieprogramma’s. In januari 2020 brak Chabot definitief door als romancier met het boek Mijn vaders hand. Daarin vertelt hij openhartig over zijn jeugd en hoe hij opgroeide onder het juk van een tirannieke vader, die hem het licht in de ogen niet gunde. Chabot schreef zijn roman nadat hij voor de zoveelste keer in het ziekenhuis belandde en ternauwernood aan de dood ontsnapte.

Iedere keer dat het leven Bart Chabot een dreun uitdeelt, krabbelt hij overeind. Hij heeft zich meerdere malen herpakt en opnieuw uitgevonden. Hoe hij dat doet en welke rol het schrijven daarbij speelt, hoort u in dit gesprek.

Productie: Katrijn van Hauwermeiren, Merijn Hollestelle en Romanee Rodriguez
Montage: Romanee Rodriguez
Muziek: Peter van de Witte

Op deze pagina