Rechten

De Bezige Bij, inclusief Thomas Rap en Cargo, vertegenwoordigt onder andere de vertaal-, verfilmings-, toneel-, audio- en digitale rechten voor haar auteurs.  Wilt u een gedicht of fragment uit een boek overnemen, in een bloemlezing of literaire wandelroute opnemen, op een website gebruiken, of op een muur of op de straat plaatsen? In al deze en soortgelijke gevallen dient een vergoeding te worden betaald, die afhankelijk is van het soort gebruik (doel, schaalgrootte, e.d.).

Contact

Voor aanvragen kunt u contact opnemen via info@debezigebij.nl of tel. 020 305 9810 met:

  • Marijke Nagtegaal (vertaalrechten en film)
  • Uta Matten (vertaalrechten en theater)
  • Anne van den Heuvel (lezingen en overige aanvragen)

Uw aanvraag dient te zijn voorzien van een weergave van de te gebruiken tekst inclusief de bronvermelding, alsmede gegevens omtrent de aard van het gebruik, het aantal te drukken exemplaren of te spelen voorstellingen en de verkoopprijs of de toegangsprijs. Wij raden u aan uw aanvragen tijdig te doen.

Bee Rights

Onder de naam Bee Rights vertegenwoordigen wij specifieke nevenrechten voor een zeer select aantal auteurs van andere uitgeverijen. Bekijk het volledige overzicht hiervan op www.beerights.com.

Bee Speakers

Onder de naam Bee Speakers huist het sprekersbureau van De Bezige Bij. Wij behandelen aanvragen betreffende het verzorgen van live en online (keynote) lezingen of presentaties door auteurs (bij voorbeeld als gastspreker op een congres of bij een bedrijf). Meer informatie over het sprekersbureau, alle beschikbare auteurs en hun activiteiten is te vinden op www.beespeakers.com.