Raoul de Jong

Raoul de Jong
© Stephan Vanfleteren

Raoul de Jong

Raoul de Jong (1984) schreef columns voor Spunk, NRC Handelsblad en Het Parool, en hij publiceerde vijf boeken. Voor zijn boek, Stinknegers (2014), ontving hij de Dick Scherpenzeelprijs en De grootsheid van het al (2013) werd onderscheiden met het Beste Rotterdamse Boek. In 2018 verscheen van hem Dagboek van een puber, over zijn tienerjaren en het dagboek dat hij toen bijhield. Momenteel schrijft hij aan een boek over Suriname en het slavernijverleden.
Op deze pagina

Podcast

Redacteur Mariska Kortie was thuis uitgenodigd door Raoul de Jong. Raoul de Jong is de schrijver van boeken als Dagboek van een puber en De grootsheid van het al. Daarnaast is hij columnist voor NRC Handelsblad.
Begin november 2020 verscheen Jaguarman, het nieuwe boek van Raoul. Daarin reist hij naar Suriname, het land van zijn vader, op zoek naar het verborgen verleden. Hij ontdekt dat Suriname ook nog een ándere geschiedenis heeft dan die wij in Nederland kennen. En hij komt steeds dichter bij het mysterie: wie was de jaguarman, welke speciale krachten had hij en wat was zijn band met Raouls familie?

Productie: Mariska Kortie, Merijn Hollestelle en Romanee Rodriguez
Montage: Romanee Rodriguez
Muziek: Peter van de Witte