Peter Buwalda

Peter Buwalda debuteerde in 2010 met Bonita Avenue . Het boek werd genomineerd voor twaalf literaire prijzen, waarvan hij er vijf won. De roman voerde de bestsellerlijsten aan, verkocht meer dan 350.000 exemplaren en werd wereldwijd vertaald en bejubeld. Zijn tweede roman, Otmars zonen , verscheen op 5 maart 2019.

Overloos

 

In Oeverloos vertelt Peter over zijn nieuwe roman, het eerste deel van een samenhangende trilogie, volgens Leon dus te vergelijken met Star Wars, maar die films heeft Peter dan weer niet uitgekeken.

Net zoals de roman zelf zit deze Oeverloos vol uitstapjes naar literatuur, film en muziek, in dit laatste geval van Buddy Holly via Jimi Hendrix en Elvis naar Little Feat om te eindigen bij oude en nieuwere hiphop: Public Enemy en Kanye West.

Miss Podcast

 

‘Een golfbeweging van zelfhaat en euforie’. Zo omschrijft Peter Buwalda het schrijfproces. En die continue druk van dat volgende boek dat nóg beter moet zijn dan de vorige, dat kan hij prima aan. Sterker nog, hij houdt ervan. Lekker, die angst dat het ook gewoon kan mislukken.

Nog iets atypisch: hij heeft de gewoonte om zich volledig onder te dompelen in muziek waar hij werkelijk niets mee heeft.

Artikelen over Peter Buwalda

NRC Lezersprijs 2019

De boekenredactie van NRC selecteerde 25 Nederlandse boeken ter nominatie voor de NRC…

Nieuws
Lees meer