‘Otmars zonen’, ‘Een knipperend ogenblik’ en ‘Hemelse mevrouw Frederike’op de Bookspot shortlist

De vakjury van de BookSpot Literatuurprijs heeft zowel de Shortlist van de BookSpot Literatuurprijs Fictie 2019 als van de BookSpot Literatuurprijs Non-fictie 2019 vastgesteld. De prijs voor het beste non-fictie boek wordt dit jaar voor de eerste maal uitgereikt.

Van De Bezige Bij is in de categorie fictie Peter Buwalda – Otmars Zonen genomineerd.

In de categorie non-fictie zijn Mirjam van Hengel – Een knipperend ogenblik en Maaike Meijer – Hemelse mevrouw Frederike genomineerd.

Bekijk hier de volledige Shortlists.

Op deze pagina

Gerelateerde artikelen

NRC Lezersprijs 2019

De boekenredactie van NRC selecteerde 25 Nederlandse boeken ter nominatie voor de NRC…

Nieuws
Lees meer

Over het boek

Otmars zonen

Otmars zonen

Peter Buwalda
Otmars zonen vertelt het verhaal van de jonge Shell-employé Ludwig Smit, die na een bezoek aan de illustere Johan Tromp op het Siberische eiland Sakhalin strandt in een sneeuwstorm. Juist nu, wanneer onderzoeksjournaliste Isabelle Orthel hem het deksel komt overhandigen van een beerput, begint Tromps daverende carrière in de oliebusiness te wankelen. Tromp – hedonist, alfaman, kroonprins van Shell, en in alles het tegenbeeld van Ludwig – schat zijn twee bezoekers volkomen verkeerd in.

Peter Buwalda verkent in Otmars zonen de grenzen van de epische wereld die hij al in Bonita Avenue schiep. In de nog te verschijnen delen van zijn roman fleuve, De jaknikker en Hysteria siberiana, geeft hij deze wereld verder vorm.