Heer Bommel en de Grote Onthaler

Een spookachtige trein brengt heer Bommel naar een vreemde omgeving, waarin een almachtige heerser brave burgers in de val lokt om hem tot amusement te dienen.

Heer Bommel en de Grote Onthaler

Synopsis

Samenvatting

Motorpech met de Oude Schicht. Een verlaten treinstation langs een reeds lang opgeheven spoorlijn. Dan toch een trein. Is het een spooktrein? Het ongunstige uiterlijk van de conducteur wijst in die richting. Een ondergronds station met meerdere deuren, die naar onbekende bestemmingen voeren. In wat voor onbestemde wereld komt heer Bommel terecht?

De opbouw van dit verhaal voert de spanning op en maakt nieuwsgierig. Het verhaalonderwerp is ook niet gering; het is niet moeilijk om in de Grote Onthaler de verbeelding van een god te zien. Van boven ziet hij minzaam toe op het tobben van de gewone man, zichzelf intussen bedienend van kostelijke versnaperingen.

Maar misschien is deze kille heerser niet meer dan een soort Romeinse keizer, die zijn almacht bevestigt door gladiatoren op leven en dood te laten strijden bij wijze van amusement. Is de macht van deze heerser volledig, en het lot van de kleine luiden daarmee voorbeschikt, of kunnen zij kiezen om zich daaraan te onttrekken?

Met muziek door Floor Minnaert.

Specificaties

ISBN: 9789403129068
NUR: 301
Type: Luisterboek
Auteur(s): Marten Toonder
Voorlezer: Bart Oomen
Prijs: 4,99
Duur: 3 uur en 1 minuten
Uitgever: Bezige Bij b.v., Uitgeverij De
Verschijningsdatum: 05-10-2023

Gerelateerde artikelen