Tom Poes en de ombrenger

Rommeldam krijgt een schone energiebron, en al spoedig rijdt iedereen in door 'om' aangedreven auto’s. De gemeente wil niets weten van de nadelen van de vernieuwing.

Tom Poes en de ombrenger

Synopsis

Samenvatting

Dit verhaal draait om de overheid die zich het hoofd op hol laat brengen door de belofte van schone energie. Toen dit verhaal werd geschreven was de kerncentrale in Doodewaard, de eerste in Nederland, pas drie jaar in bedrijf. Al veel eerder, in 1957, was op Schiphol de tentoonstelling Het Atoom gehouden, die vooral tot doel had om de Nederlandse bevolking ‘atoom-minded’ te maken. In dit verhaal is het de bevolking van Rommeldam die ‘Om-minded’ gemaakt moet worden. De energiebron Om lijkt louter voordelen te bieden: hij is gratis, en evenals bij kernenergie is geen sprake van de uitstoot van schadelijke gassen.

Als zich allengs aanwijzingen aandienen dat Om toch schadelijke bijwerkingen lijkt te hebben, is het gemeentebestuur niet alleen doof en blind, maar besluit het om protesteerders, als blok aan het been van de vooruitgang, hard aan te pakken.

Met muziek door Floor Minnaert.

Specificaties

ISBN: 9789403129051
NUR: 301
Type: Luisterboek
Auteur(s): Marten Toonder
Voorlezer: Bart Oomen
Prijs: 4,99
Duur: 2 uur en 2 minuten
Uitgever: Bezige Bij b.v., Uitgeverij De
Verschijningsdatum: 07-09-2023

Gerelateerde artikelen