Moederland (Máxima Zorreguieta)

De jonge jaren van Máxima Zorreguieta

Het fascinerende levensverhaal van Koningin Máxima

E-book:
12,99
Moederland (Máxima Zorreguieta)

Synopsis

Samenvatting

Argentinië stond aan de rand van een burgeroorlog, toen Máxima Zorreguieta vijftig jaar geleden werd geboren. De bezittende klasse van grootgrondbezitters en katholieke kerk verloor haar greep op de bevolking en werd uitgedaagd door linkse rebellen. Toen de militaire junta de macht overnam, begon een donkere periode van gewelddadige dictatuur.
Niet lang daarvoor was Argentinië de grote belofte geweest, en Buenos Aires het nieuwe New York. De Argentijnse tragedie dringt de familie Zorreguieta binnen wanneer Máxima’s vader toetreedt tot de militaire regering. Wat in Máxima’s jeugd vanzelfsprekend was, zal diepe sporen trekken in haar latere leven.
In Moederland. De jonge jaren van Máxima Zorreguieta laat Marcia Luyten zien hoe koningin Máxima is gevormd door haar geboorteland. Door de grote geschiedenis van een land dat droomde van glorie, en door de kleinere geschiedenis van een familieband, hoge verwachtingen en onvoorwaardelijke vriendschap. Máxima waagt de oversteek van Buenos Aires naar Wall Street en de jetset van Manhattan, maar pas nadat een persoonlijke strijd is geleverd.

Specificaties

ISBN: 9789403177113
NUR: 320
Type: E-book
Auteur(s): Marcia Luyten
Prijs: 12,99
Aantal pagina's: 328
Uitgever: De Bezige Bij
Verschijningsdatum: 04-11-2021

Gerelateerde artikelen