Videoland maakt dramaserie over Máxima gebaseerd op ‘Moederland’ van Marcia Luyten

Op 2 februari 2022, precies twintig jaar geleden dat Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima elkaar het jawoord hebben gegeven, kondigt Videoland aan dat er een high end dramaserie in de maak is over onze Koningin Máxima. De serie is gebaseerd op de bestseller Moederland: De jonge jaren van Máxima Zorreguieta van Marcia Luyten (uitgegeven door De Bezige Bij) en de productie is in handen van Millstreet Films. Het wordt één van de duurste series ooit gemaakt in Nederland.

Over de serie
De ambitieuze Máxima Zorreguieta vertrekt vanuit Buenos Aires naar Downtown Manhattan, waar ze al snel een glansrijke carrière op Wall Street opbouwt. Haar ouders hebben er alles aan gedaan om Máxima voor te bereiden op een leven in de hoogste kringen. Het enige waar het haar nog aan ontbreekt is een grote liefde. Net als ze besluit zich volledig op haar carrière te storten ontmoet ze de kroonprins van Nederland, de start van een ontluikende liefde.

De serie wordt geschreven door Dorien Goertzen (o.a. Wat is dan liefde, Swanenburg, Nieuwe Buren) en Karin van der Meer (o.a. Als de dijken breken, Nieuwe Buren, Penoza). Anne de Clercq (Soof 3, Tessa) gaat de reeks regisseren.

Gerelateerde artikelen