Podcast – Jurriën Hamer in gesprek met Mariska Kortie

In De Bezige Bij Podcast gaan de redacteuren van de uitgeverij in gesprek met de auteurs met wie ze zo nauw samenwerken. De auteur mag de locatie kiezen, waar het gesprek live wordt opgenomen.

Deze maand reisden auteur Jurriën Hamer en zijn redacteur Mariska Kortie naar het landgoed Amelisweerd. Hamer kwam hier vaak in de periode dat hij filosofeerde over de vrije wil. Heeft een miljonair recht op zijn rijkdom? Moeten we zelfs een moordenaar vergeven? En kan een mens ooit zijn lot veranderen? Het hangt allemaal af van ons antwoord op een fundamentele vraag: hebben we wel een vrije wil?

Hamer (links) en Kortie (rechts) bij landgoed Amelisweerd

Hij schreef er een boek over, en sinds afgelopen maart ligt Waarom schurken pech hebben en helden geluk overal in de winkel. Daarin stelt hij de rol van de vrije wil ter discussie – met alle gevolgen van dien. Welke implicaties dat heeft voor onze manier van leven, onze politiek en onze relaties? Ontdek het in deze aflevering van De Bezige Bij Podcast, waarin Jurriën Hamer in gesprek gaat met zijn redacteur, Mariska Kortie.

Meer weten over deze podcast, onze gasten en hun boeken? Kijk dan op debezigebij.nl/podcast.Gerelateerde artikelen