De donkere kamer van Damokles

E-book:
9,99
De donkere kamer van Damokles
De donkere kamer van Damokles

Synopsis

Samenvatting

De donkere kamer van Damokles vertelt het verhaal van Henri Osewoudt, sigarenhandelaar te Voorschoten. Tijdens de Tweede Wereldoorlog ontmoet hij de verzetsman Dorbeck, die sprekend op hem lijkt en die hem opdrachten geeft die hij gewillig uitvoert. Naar aanleiding van zijn daden wordt Osewoudt gevangen genomen, komt weer vrij, pleegt een moord, en nog een moord.
Na de bezetting lijkt alles zich tegen hem te keren en wordt hij gekwalificeerd als landverrader. Zich beroepen op Dorbeck blijkt onmogelijk: er is geen enkel spoor dat leidt tot deze man. Het enige dat Osewoudt heeft om de wereld Dorbecks bestaan te bewijzen is een camera met een foto van Dorbeck erin, maar ook die foto blijkt uiteindelijk niet te bestaan. Bestaat Dorbeck echt of heeft Osewoudt hem verzonnen? In hoeverre is Osewoudt zelf verantwoordelijk voor zijn daden? Wie ben je als iedereen je ziet als een verrader en een leugenaar, bestaat er wel zoiets als waarheid en werkelijkheid?
Om dergelijke vragen gaat het in dit huiveringwekkende boek, dat uitgroeide tot Hermans’ meest gelezen en bejubelde roman.

Specificaties

ISBN: 9789023475606
NUR: 301
Type: E-book
Auteur(s): Willem Frederik Hermans
Prijs: 9,99
Aantal pagina's: 200
Uitgever: De Bezige Bij
Verschijningsdatum: 26-11-2012

Specificaties

ISBN: 9789403146119
NUR: 301
Type: Luisterboek
Auteur(s): Willem Frederik Hermans
Prijs: 15,99
Duur: 11 uur en 34 minuten
Uitgever: Bezige Bij b.v., Uitgeverij De
Verschijningsdatum: 01-09-2021

Gerelateerde artikelen