Introductie

Wonderbaarlijke maand

Wonderbaarlijke maand

Over dit boek

UitvoeringAudio-uitgaven
Co-auteurRamsey Nasr

Greta Thunberg verwierf internationale bekendheid toen ze ging spijbelen voor een beter klimaat. Haar actie heeft onder scholieren wereldwijd navolging gekregen. Malena Ernman had een internationale carrière als operazangeres. Svante Thunberg is acteur.

Greta Thunberg

Asha Karami werkt, naast het schrijven, als jeugdarts, yogadocent en als ringarts bij vechtsportgala’s. In 2017 debuteerde ze met haar gedichten in nY en Poëziekrant en ze publiceerde sindsdien in verscheidene literaire tijdschriften, waaronder Het Liegend Konijn, Terras, Revisor, Tirade, De Gids, Samplekanon en Ooteoote. Haar debuutbundel Godface verschijnt in september 2019.

Asha Karami

Koen Peeters (1959) is de auteur van een rijk en veelbekroond oeuvre. Met De postbode (1993) won hij de NCR-prijs, en >em>Grote Europese roman (2007) stond op de shortlist van de Libris Literatuur Prijs en werd in verschillende talen vertaald. Met zijn roman De bloemen (2009) stond hij op de shortlist van de AKO Literatuurprijs...

Koen Peeters

Tash Aw groeide op in Kuala Lumpur en woont tegenwoordig in Parijs. Hij schreef drie romans, waarvan twee werden genomineerd voor de Man Booker Prize, en hij won de Whitbread First Novel Award.

Tash Aw

Regina Porter wordt gezien als een van de belangrijkste nieuwe stemmen in de Amerikaanse literatuur. Ze schreef vele toneelstukken en korte verhalen, en volgde de prestigieuze Iowa Writers’ Workshop. Ze woont en werkt in Brooklyn.

Regina Porter

Ronald Giphart (1965) debuteerde in 1992 met de roman Ik ook van jou, een instant klassieker in de Nederlandse literatuur. Daarna volgden onder meer de romans Giph, Phileine zegt sorry, Ik omhels je met duizend armen, Troost, IJsland, Harem en Lieve. Zijn novelle Gala, het Boekenweekgeschenk van 2003, verscheen in een oplage van 780.000 exemplaren....

Ronald Giphart

Kyra Gantois (1999) is een klimaatactiviste uit Mortsel die samen met Anuna De Wever de klimaatmarsen in Brussel (2019) initieerde.

Kyra Gantois

Anuna De Wever (2001) is een klimaatactiviste uit Mortsel die samen met Kyra Gantois de klimaatmarsen in Brussel (2019) initieerde.

Anuna De Wever Van der Heyden

Bette Dam woonde vier jaar in Afghanistan, waar ze onder meer werkte als correspondent voor NRC Handelsblad en de Wereldomroep. Daarnaast publiceert ze in The Guardian en Vrij Nederland en is ze een veelgevraagd Afghanistanexpert in Nederlandse en internationale media en bij verschillende overheden. Ze doceert over Afghanistan aan de École de Sciences politiques in...

Bette Dam

Helena Janeczek (1964) werd geboren in München, maar verhuisde in de jaren tachtig naar Italië. Ze schreef eerder drie zeer goed ontvangen romans. Ze is redacteur van het literaire tijdschrift Nuovi Argomenti. De vrouw met de Leica betekende haar definitieve doorbraak bij het grote publiek.

Helena Janeczek

Lauren Groff is de auteur van drie New York Times-bestsellers: Fates and Furies (het favoriete boek van Barack Obama in 2015), The Monsters of Templeton en Arcadia. Daarvoor verscheen de bundel Delicate Edible Birds. Groffs verhalen zijn bekroond met de Pushcart Prize en de pen/O. Henry Award. In 2017 werd ze door Granta verkozen tot...

Lauren Groff

Maria Stepanova (1972) is een van de opvallendste figuren in het culturele leven van modern Rusland. Zij is dichter, journalist, uitgever en een belangrijk voorvechter van de vrijheid van meningsuiting. Stepanova is de oprichter en hoofdredacteur van Colta, de eerste onafhankelijke, digitale krant in Rusland die gebruikmaakt van een crowdfundingmodel.

Maria Stepanova