Poëzieweek 2023

Poëzie verwondert. Poëzie troost. Poëzie daagt uit. Poëzie ontroert. Poëzie schudt wakker. Poëzie raakt, altijd en met elk woord.

Het is Poëzieweek! Van 26 januari tot en met 1 februari vieren we alles wat poëzie heet. Met als thema van deze elfde Poëzieweek: ‘Vriendschap’.

Voor deze editie schreef Miriam Van Hee met Hesther Knibbe tien nieuwe gedichten die zijn gebundeld tot Poëziegeschenk met als titel Er staat te gebeuren. Het geschenk is staat in het teken van hechte vriendschap, en hoe poëzie de basis van de vriendschap tussen hen is geweest. Koop je tijdens de Poëzieweek voor € 12,50 euro aan poëzie bij je deelnemende boekhandel, dan krijg je er gratis het unieke Poëziegeschenk bij.

Op deze pagina willen we je inspireren met de mooiste nieuwe en tijdloze poëziebundels van De Bezige Bij. Of je nu op zoek bent naar de ‘allerindividueelste expressie van de allerindividueelste emotie’ of gedichten waar het maatschappelijke engagement van afspat, hier vind je voor iedereen wat wils. Oude bekenden en jong talent gaan hand in hand en rekken constant de grenzen op van wat poëzie kan zijn.

Fijne Poëzieweek namens De Bezige Bij