Precieuze mechanieken

Erwin Mortier

Een fonkelnieuwe dichtbundel

Gebonden:
22.99

Synopsis

Samenvatting

Terwijl de wereld ten prooi valt aan onze beschaving en de mens zijn zintuig voor esthetiek dreigt te verliezen, staat de dichter op in de stellige overtuiging dat niets minder dan schoonheid de wereld kan redden van de welig tierende haat.

In Precieuze mechanieken neemt Erwin Mortier het op tegen de lelijkheid en zoekt hij de taal in al haar schoonheid op. Hij trekt alle registers open en wisselt barokke gedichten af met kale en speelse met ernstige, terwijl hij toont wat de lyriek vermag. Hij knipoogt naar Flaubert, Zagajewski en andere dierbare schrijvers die hij als zijn literaire vaders beschouwt. Ook richt Mortier zich, net als in zijn pijnlijk mooie roman Gestameld liedboek, tot zijn overleden moeder om zijn hart te luchten. In de slotcyclus spreekt zij terug, biedt hem een inkijk in het hemelrijk en stelt haar zoon gerust.

Specificaties

ISBN:9789403103518
NUR:306
Type:Gebonden
Auteur(s): Erwin Mortier
Prijs:22,99
Aantal pagina's:96
Uitgever:De Bezige Bij
Verschijningsdatum:24-09-2020

Specificaties

ISBN:9789403103815
NUR:306
Type:E-book
Auteur(s): Erwin Mortier
Prijs:9,99
Aantal pagina's:96
Uitgever:De Bezige Bij
Verschijningsdatum:24-09-2020

In de pers

In Precieuze mechanieken haalt Erwin Mortier de meccano van ons aardse bestaan uit elkaar, laat ons de stukken zien en maakt er een prachtig bouwwerk van. Een betere versie van onszelf en het bestaan. **** De Standaard 'Erwin Mortiers gedichten getuigen van een erg intense, rijkgeschakeerde gevoelsconcentratie, wrang en vitaal, zinnelijk en doordacht. Ze flirten superieur met de dunne grens tussen het esthetische en het antiesthetische.' De Standaard

Gerelateerde artikelen