Erwin Mortier op de shortlist voor de Libris Literatuur Prijs 2021

Erwin Mortier heeft met De onbevlekte een plek gekregen op de shortlist van de Libris Literatuur Prijs 2021. Dat maakte juryvoorzitter Liliane Ploumen gisteren bekend in Nieuwsuur. De Libris Literatuur Prijs wordt toegekend aan de auteur van de beste oorspronkelijk Nederlandstalige roman van het afgelopen jaar, die 50.000 euro ontvangt. Op 10 mei wordt de winnaar bekend gemaakt in het Amstel Hotel, live in Nieuwsuur (o.v.b).

De Libris Literatuur Prijs wordt toegekend voor de beste oorspronkelijk Nederlandstalige roman. Met de prijs is een geldbedrag van in totaal 65.000 euro gemoeid (2.500 euro voor de zes genomineerde auteurs en 50.000 euro voor de winnaar). De prijs is gemodelleerd naar de Britse Booker Prize. Dat houdt in dat er een longlist wordt gemaakt, gevolgd door zes nominaties, waarna tot slot de prijswinnaar wordt bekend gemaakt tijdens het traditionele galadiner in het Amstel Hotel te Amsterdam. De voorzitter komt uit een maatschappelijke sector buiten de literatuur. De overige vier leden zijn werkzaam als literatuurwetenschapper, criticus en/of auteur.

Alle informatie over de Libris Literatuur Prijs is te vinden op de officiële website van de organisatie: www.librisprijs.nl