Half

Een warmbloedig, eerlijk boek over identiteit en familie

E-book:
11,99
Paperback:
21,99
  • Ontwapenend debuut van Volkskrant-journalist Haroon Ali
  • Een warmbloedig, eerlijk en ontroerend boek
  • Identiteit, familie en afkomst staan centraal

Synopsis

Samenvatting

Haroon Ali heeft een Pakistaanse vader en een Nederlandse moeder. Na hun scheiding hertrouwde zijn vader met een Pakistaanse en kreeg nog een zoon. Haroon is dus half, maar zijn halfbroer is heel.
In een openhartige brief aan zijn broer vertelt Haroon over zijn vervlochten wortels, de afwezigheid van hun vader en de beladen tocht die hij maakte door zijn vergeten vaderland, van noord naar zuid. Welke sporen zijn daar nog te vinden van zijn familiegeschiedenis? En wat voor land treft hij aan in de eenentwintigste eeuw? Haroon reist door een mijnenveld van botsende identiteiten, verstikkende dogma’s en onhoudbare tradities. Hij vecht voor de acceptatie van zijn geaardheid en moderne levensstijl, maar blijft hunkeren naar de goedkeuring en liefde van zijn vader. Zal hij die uiteindelijk krijgen?

Specificaties

ISBN: 9789403103716
NUR: 320
Type: E-book
Auteur(s): Haroon Ali
Prijs: 11,99
Aantal pagina's: 208
Uitgever: De Bezige Bij
Verschijningsdatum: 17-09-2020

Specificaties

ISBN: 9789403103419
NUR: 320
Type: Paperback
Auteur(s): Haroon Ali
Prijs: 21,99
Aantal pagina's: 208
Uitgever: De Bezige Bij
Verschijningsdatum: 01-10-2020

Leesfragment

Broertje, terwijl ik dit opschrijf, vier jij je twaalfde verjaardag. Maar jij zult dit boek pas veel later lezen. Je ben nu nog te jong, net een puber. Je ledematen groeien, maar niet even hard. Ik was ooit ook een onzekere slungel, die niet kon wachten tot hij volgroeid was, met de juiste proporties. Ik hoop dat je dit leest als je zelf een volwassen man bent, wanneer je warrige,  gitzwarte haar in een beter kapsel valt. We hebben dezelfde vader, maar een andere moeder. Jouw moeder is Pakistaans, net als papa. Ik ben je halfbroer uit papa’s eerste huwelijk, met een Nederlandse vrouw. Je hebt ook een halfzus, Nadia, die vier jaar jonger is dan ik. Maar je hebt ons de afgelopen jaren maar weinig gezien. Dat komt omdat we niet zo goed met papa overweg kunnen. Gaandeweg liet hij steeds minder van zich horen, ik denk omdat hij te druk was met jou en jouw moeder, Afreen.

Gerelateerde artikelen