De essays

Jorge Luis Borges

Gebonden:
49.99
De essays

Synopsis

Samenvatting

Het zal velen verbazen: naast de verhalen en gedichten die Jorge Luis Borges schreef, was hij vooral productief in het genre van de non-fictie. Duizenden pagina’s essays, prologen, lezingen en notities over politiek en cultuur verschenen van zijn hand.
Naast de bundels De geschiedenis van de eeuwigheid, De cultus van het boek en Zeven avonden, bevat De essays een ruime keuze uit het werk dat nog niet eerder in vertaling is verschenen.

Specificaties

ISBN:9789023497103
NUR:302
Type:Gebonden
Auteur(s): Jorge Luis Borges
Vertaler: Barber van de Pol
Prijs:49,99
Aantal pagina's:832
Uitgever:De Bezige Bij
Verschijningsdatum:13-12-2016

In de pers

'Jorge Luis Borges ging lucide te werk in een voorbeeldige beknoptheid, met precieze beelden, en een kristallen syntaxis. Alles om de lezer de ervaring van het mysterieuze te geven. (…).Borges is manisch erudiet, hij put uit een oneindige verzameling door vrijwel niemand herinnerde, vaak obscure en esoterische oeuvres – in die zin kom je onophoudelijk ‘iets nieuws’ te weten – en toch is het alsof hij een kennis blootlegt die al in je opgeslagen lag. (…) Misschien is de ervaring van mysterie wel de grootste gave die Borges heeft gekregen – en is het zijn onsterfelijke, aanstekelijke verdienste dat hij het mysterie onaangetast heeft teruggegeven. Niets is verklaard, en toch is alles verhelderd.' De Groene Amsterdammer
'Voor Borges liefhebbers is dit verplichte kost' NBD Biblion

Gerelateerde artikelen