Waarom liefde pijn doet

een sociologische verklaring
E-book:
9,99

Synopsis

Samenvatting

Weinigen is liefdespijn bespaard gebleven. Die pijn komt tot ons in verschillende gedaanten: in de eenzaamheid na afloop van een mislukte date, als een gebroken hart door een beëindigde relatie, of in de vorm van een partner met bindingsangst. De zoektocht naar de ware liefde (als die al bestaat) gaat zelden over rozen.
Sociologe Eva Illouz stelt dat we ons vandaag de dag op liefdesgebied gedragen als een consument in een zee van keuzemogelijkheden. We worden shoppers: veeleisend, constant bezig om een betere deal te krijgen. We sluiten het toeval, dat mensen altijd heeft geholpen om een partner te vinden, zo veel mogelijk uit. De schuldigen aan deze ontwikkelingen? De invloeden van internet, Hollywood en het kapitalisme aldus Illouz.

'De liefde is lang afgeschilderd als een ervaring die de wil overrompelt en opzijzet, als een onweerstaanbare macht waarover je geen controle hebt. Toch wil ik in dit boek een contra-intuïtieve stelling beargumenteren: de transformatie van de liefde in de moderniteit kan misschien wel het beste worden begrepen aan de hand van de categorie ‘keuze’.'

Specificaties

ISBN: 9789023493174
NUR: 740
Type: E-book
Auteur(s): Eva Illouz
Prijs: 9,99
Aantal pagina's: 288
Uitgever: De Bezige Bij
Verschijningsdatum: 17-02-2015

Gerelateerde artikelen