Solenoïde

Geniaal, groots, uitzinnig – een modern Europees meesterwerk

Gebonden:
45,00
E-book:
19,99

Synopsis

Samenvatting

Al jarenlang wordt de Roemeense auteur Mircea Cartarescu gezien als de grootste schrijver van Oost-Europa. Met Solenoïde heeft hij zijn magnum opus geschreven: een wervelende, soms duizelingwekkende roman waarin de hoofdpersoon de mysteriën van het universum probeert te doorgronden.
In de sprankelende, inventieve vertaling van Jan Willem Bos, die de prestigieuze Martinus Nijhoffprijs won voor zijn eerdere vertalingen van met name de boeken van Cartarescu, ontstaat een wonder van de vertelkunst, een meesterwerk dat zich kan meten met de grote romans van de twintigste eeuw.
In een melancholisch, meanderend dagboek schrijft een gefrustreerde schrijver over zijn jeugd en adolescentie in de buitenwijken van een verwoeste, koude communistische stad, een gehallucineerde versie van Boekarest. Inmiddels is hij leraar Roemeens, maar zijn baan interesseert hem niet, en zijn literaire carrière zit in het slop. Wanneer hij een oud huis in de vorm van een boot koopt, doet hij een merkwaardige ontdekking. In de kelder vindt hij een vreemde machine, een soort tandartsstoel uitgerust met een dashboard, die hem kan helpen het mysterie van het bestaan te ontrafelen. Solenoïde wordt door critici unaniem beschouwd als hét meesterwerk van Mircea Cartarescu; een ambitieuze en verbluffende roman waarin echo’s van Pynchon, Borges, Swift en Kafka doorklinken.

Specificaties

ISBN: 9789403108513
NUR: 302
Type: Gebonden
Auteur(s): Mircea Cartarescu
Vertaler: Jan Willem Bos
Prijs: 45,00
Aantal pagina's: 924
Uitgever: De Bezige Bij
Verschijningsdatum: 01-09-2022

Specificaties

ISBN: 9789403173412
NUR: 302
Type: E-book
Auteur(s): Mircea Cartarescu
Vertaler: Jan Willem Bos
Prijs: 19,99
Aantal pagina's: 924
Uitgever: De Bezige Bij
Verschijningsdatum: 01-09-2022

Gerelateerde artikelen