Retour San Sebastian

Opgroeien met een vaderland in de verte
E-book:
9,99

Synopsis

Samenvatting

Wat betekent het vandaag de dag om Baskisch te zijn? Hoe kun je opgroeien als Bask in een land dat worstelt met een gefnuikt onafhankelijkheidsverlangen? En ligt in het moeizame Baskische vredesproces misschien een inspiratiebron besloten voor de omgang met culturele diversiteit elders in Europa?
In ontmoetingen met alledaagse mensen in de stad Donostia-San Sebastián gaat Sarah De Mul op zoek naar Baskische tradities en overgeleverde verhalen - over gemeenschapszin en de familieboerderij, de esthetiek van de nederlaag, de oude eikenboom in Gernika, de godin Mari en het gedeelde gemis van politiek gevangenen.
Op meeslepende en scherpzinnige wijze schetst ze een hedendaags, geglobaliseerd Baskenland en een onbekend hoekje van de wereld waar het dagelijks leven getekend wordt door de tragische geschiedenis van het oudste gewelddadige conflict in Europa. De Mul zoekt antwoorden op grote vragen aan de hand van een klein verhaal: de kennismaking van haar Belgisch-Baskische dochter met het land van haar vader.

Specificaties

ISBN: 9789023495819
NUR: 320
Type: E-book
Auteur(s): Sarah De Mul
Prijs: 9,99
Aantal pagina's: 224
Uitgever: De Bezige Bij
Verschijningsdatum: 18-05-2017

Gerelateerde artikelen