Jennie Boom <Jennie@metwoorden.nl>
40 jaar viering – wereldburgers
Dag Sinan,
Bij deze mail ik je met een verzoek namens je oude middelbare school. Dit jaar bestaat de school 40 jaar. Ik heb de opdracht gekregen dit jubileumjaar vorm te geven. We gaan een event organiseren en een publicatie maken, waarbij de verhalen en gezichten van de mensen die de school maken, centraal komen te staan.
Voor de rubriek ‘Wereldburgers’ ben ik op zoek naar oudleerlingen die over grenzen heen zijn gaan kijken. Volgens mij ben jij daar een goed voorbeeld van. Heb je zin en tijd om mee
te werken aan een interview, inclusief portretfoto?
Ook willen wij je graag als spreker op de viering zelf!
Graag hoor of lees ik van je, alvast dank!
Vriendelijke groet,
Jennie Boom
‘Kansloze asielplaag ongehinderd verder’ De Telegraaf, 7 januari 2017
Zorgeloos ontwaken ken ik niet. Nooit word ik nu eens stilletjesaan wakker, er is steeds die permanente schrikreactie, de bruuske gewaarwording dat alles er nog is: het leven, mijn slaapkamer, ikzelf in dit lichaam zoals ik het gisteren achterliet, en dat is geenszins een geruststelling. Mijn volgende ochtendritueel: als een bezetene graai ik naar mijn telefoon, nors, chagrijnig, neem het nieuws tot me, vul mezelf met ’s werelds misère, verontwaardig me over zus en zo, en met die hervonden energie, met de statische vonkjes die dat geschuur en gewrijf opleveren, na vijftien minuten gejeremieer, grootse en nietszeggende berichten te hebben gescand op sociale media, laadt mijn batterij zich langzaam op en heb ik genoeg puf om mezelf uit bed te slepen.
Sloffend naar de badkamer werp ik een blik op mijn mailtjes, en stuit op de uitnodiging van mijn oude middelbare school. Een verzoek eist een beslissing, en ik heb in dit soort gevallen last van chronisch uitstelgedrag. Mijn patroon is dat ik geen knopen doorhak maar hoop dat ze langzaam en vanzelf ontbinden, zodat ik nergens echt verantwoordelijkheid voor hoef te nemen. Niet kiezen is ook kiezen, werd me nogal vaak verteld, en ze hadden ontegenzeggelijk gelijk. ‘Wat willen jullie dat ik zeg?’ schrijf ik in een snelle reactie op de uitnodigingsmail van mijn oude middelbare school.