Het wonder dat niet omvalt

Ernest van der Kwast

Paperback:
17.99

Synopsis

Samenvatting

Al vijf jaar brengt Ernest van der Kwast odes aan mensen die kleur geven aan de stad. Van de glazenwasser van het grootste gebouw van Nederland, die drie maanden ouder is wanneer het laatste raam gelapt is en dan weer opnieuw begint, tot een paaldanseres in een nachtclub, die tijdens haar act naar de auteur kijkt zoals geen enkele vrouw ooit naar hem heeft gekeken. Ernest van der Kwast heeft oog voor de schoonheid van alledaagse levens en maakt van hun verhalen literatuur. Hij laat de lezer kennismaken met mensen die niet bekend zijn, maar wel betoveren: een taxichauffeur met het syndroom van Gilles de la Tourette, een vuurspuwer die het opneemt tegen een tank, een pianist die concerten geeft te midden van tweedehands wasmachines en stofzuigers.
Het wonder dat niet omvalt is een boek vol menselijkheid en schitterende verhalen, die inspireren tot beter kijken en luisteren.

Ik vraag Najaf naar het geheim van strijken. Hoe krijg je alle kreukels eruit, hoe ga je het beste de mouwen te lijf? Het klinkt lichtzinnig, maar voor mij is dit een existentiële vraag. In mijn schrijfkamer staan kasten vol overhemden. Ik heb er inmiddels meer dan zestig en ik strijk ze allemaal zelf.

Specificaties

ISBN:9789023498339
NUR:301
Type:Paperback
Auteur(s): Ernest van der Kwast
Prijs:17,99
Aantal pagina's:208
Uitgever:De Bezige Bij
Verschijningsdatum:15-09-2016

Specificaties

ISBN:9789023498148
NUR:301
Type:E-book
Auteur(s): Ernest van der Kwast
Prijs:9,99
Aantal pagina's:176
Uitgever:De Bezige Bij
Verschijningsdatum:14-09-2016

In de pers

'Kleine juweeltjes.' Gooi en Eemlander editie
'Zestig verhalen die lezen als een trein.' Beelden magazine
' Het wonder dat niet omvalt is een boek vol menselijkheid en schitterende verhalen, die inspireren tot beter kijken en luisteren. [...] Ernest van der Kwast heeft alle personages met respect en liefde een plek in dit boek gegeven. Elk verhaal is zonder meer mooi, ontroerend en vol fijne humor geschreven. Zonder moeite zal elke beschreven persoonlijkheid de weg naar het hart van de lezer vinden. En terecht.' Bangersisters.nl
'Van der Kwast laat zien dat hij niet alleen heerlijke beeldende romans kan schrijven, maar de kunst al evenzeer beheerst in het ‘kleinere werk’ van portretkunst. Zestig portretten. Zestig keer genieten. Verrukkelijk.' LeesKost

Gerelateerde artikelen