Erfgoed

Het schitterende verhaal over Franse immigranten in Chili

Gebonden:
22,99
E-book:
16,99

Synopsis

Samenvatting

Aan het einde van de negentiende eeuw emigreert een wijnboer vanuit de Elzas naar Santiago in Chili met in zijn zak het stekje van een druif. In de schaduw van de Andes bouwt hij een nieuw bestaan op. Zijn huis aan de Santo Domingostraat zal de volgende vier generaties van de Lonsonier-familie onderdak en bescherming bieden. Ze vergeten hun Franse wortels echter nooit. Drie zoons vertrekken tijdens de Grote Oorlog naar Noord-Frankrijk, maar alleen de oudste, Lazare, keert terug uit de loopgraven. Lazare trouwt met Thérèse, die in de tuinen van het huis aan de Santo Domingostraat de meest befaamde volière in de Andes laat bouwen.
Hun dochter Margot treedt in de voetsporen van haar vader door in de Tweede Wereldoorlog als vliegenier in Frankrijk mee te vechten. Terug in Chili wordt Margot na een affaire zwanger. Haar zoon Ilario Danovsky wordt gevangengenomen en gemarteld tijdens de dictatuur van Pinochet, en Margot besluit dat het tijd is om Santiago te verlaten. Na al die jaren komen de Lonsoniers terug in Frankrijk, met als enige erfenis het verhaal over het bestaan van een mysterieuze oom.

De veelgeprezen en uiterst talentvolle Franse auteur Miguel Bonnefoy verhaalt in de uitbundige familievertelling Erfgoed over vier generaties Franse immigranten in Chili wier levens stuk voor stuk geraakt worden door de grote historische gebeurtenissen van de twintigste eeuw. Met Erfgoed treedt Miguel Bonnefoy in de voetsporen van de grootste schrijvers uit Zuid-Amerika.

Specificaties

ISBN: 9789403136615
NUR: 302
Type: Gebonden
Auteur(s): Miguel Bonnefoy
Vertaler: Liesbeth van Nes
Prijs: 22,99
Aantal pagina's: 208
Uitgever: De Bezige Bij
Verschijningsdatum: 22-06-2021

Specificaties

ISBN: 9789403145013
NUR: 302
Type: E-book
Auteur(s): Miguel Bonnefoy
Vertaler: Liesbeth van Nes
Prijs: 16,99
Aantal pagina's: 224
Uitgever: De Bezige Bij
Verschijningsdatum: 22-06-2021

Gerelateerde artikelen