Een stervend dier filmeditie

Elegy verfilming van Een stervend dier
E-book:
6,99
Een stervend dier filmeditie

Synopsis

Samenvatting

David Kepesh, grijs en in de zestig, cultuurcriticus op televisie en populair docent aan een New Yorkse universiteit, ontmoet Consuele Castillo, een beschaafde studente van vierentwintig, dochter van rijke Cubaanse ballingen. Op slag verandert ze zijn leven in een erotische chaos.
Pas na de seksuele revolutie van de jaren zestig lukt het Kepesh uiteindelijk een ordelijk bestaan op te bouwen. Maar de jeugdige schoonheid van Consuela, 'een meesterwerk van wellust', richt hem te gronde. Zijn wereldwijsheid, zijn zelfvertrouwen en zijn verstand laten hem in de steek, en wat begon als een onbekommerd avontuurtje, ontwikkelt zich in acht jaar tijd tot een navrant en tragisch verhaal van liefde en verlies.

Het is verbluffend te lezen hoe uitvoerig het Amerikaanse seksuele panorama van na de jaren zestig door Een stervend dier in kaart wordt gebracht. Opnieuw verknoopt Philip Roth met ongeëvenaarde virtuositeit het lot van zijn personages met de maatschappelijke krachten die ons dagelijkse leven bepalen.

Specificaties

ISBN: 9789023469070
NUR: 302
Type: E-book
Auteur(s): Philip Roth
Vertaler: Ko Kooman
Prijs: 6,99
Aantal pagina's: 664353
Uitgever: De Bezige Bij
Verschijningsdatum: 08-11-2011

Gerelateerde artikelen