Een filosofie van de fiets

Londense notities
E-book:
6,99
Een filosofie van de fiets

Synopsis

Samenvatting

Weerbarstige roman over een man en zijn fiets in Londen

‘Ik ben geen mol, en ook geen sardien.' Voor het hoofdpersonage in Een filosofie van de fiets is het een principekwestie: hij laat zich niet vrijwillig door de metro vervoeren. Zijn vrijheidsdrang is te groot. Als nieuwbakken Londenaar doet hij al zijn verplaatsingen daarom met de fiets. Op zijn tweewieler ontdekt hij zijn nieuwe thuisstad, haar bewoners, haar eigenaardigheden. Ook hijzelf blijft niet uit het vizier. Gaandeweg komt hij tot het besef dat zijn vader meefietst.

Een filosofie van de fiets is veel meer dan een verrassende tocht door Londen. Het is tegelijk een speelse filosofie van de grote stad en een ode aan de helende werking van de fiets. Ook en vooral is het een roman over een dertiger die het ingesleten pad verlaat. Eigentijds, uitdagend en very much out of the box.

Over Een filosofie van de fiets

‘Een filosofie van de fiets' is absoluut een aangenaam boek geworden, vlot leesbaar en zeker een aanrader voor iedere overtuigde (stads)fietser, maar misschien een heel klein beetje als een zonnige fietstocht op een mooie lentedag die net enkele kilometers te vroeg werd afgebroken.
Cutting Edge

In vrij korte hoofdstukken meandert dit boek door Londen, op het ritme van zijn ritjes die hem steeds verder van het centrum en zijn benauwende uitlaatgassen brengen. Dit hybride boek gaat erin als zoete koek.
De Morgen

Specificaties

ISBN: 9789460421457
NUR: 301
Type: E-book
Auteur(s):
Prijs: 6,99
Aantal pagina's: 208
Uitgever: De Bezige Bij Antwerpen
Verschijningsdatum: 05-03-2012

Gerelateerde artikelen