Babi Jar

Aangrijpend verhaal over het Joodse bloedbad in Oekraïne

Paperback:
29,99
E-book:
16,99

Synopsis

Samenvatting

Het herontdekte meesterwerk over Kiev ten tijde van de Tweede Wereldoorlog, verteld door een jongen die alles zag

'Ik nodig je uit in mijn lot te stappen, te denken dat je twaalf bent, dat de wereld in oorlog is en dat niemand weet wat er verder gaat gebeuren.’

In 1941 trok het Duitse leger de stad Kiev binnen. Veel Oekraïeners verwelkomden hen als bevrijders van de onderdrukking door de Sovjet-Unie. Maar binnen enkele dagen begonnen de nazi’s met het vermoorden van alle joden, en vele anderen, in de stad. Babi Jar ( Babyn Yar in het Oekraïens) was de naam van het ravijn waar de executies plaatsvonden. Het was een van de grootste massaslachtingen in de geschiedenis van de Holocaust.

Dit tragische en aangrijpende boek is gevormd uit de dagboeken van de jonge Anatoli Koeznetsov – hij was twaalf toen de Duitsers arriveerden. Met zijn heldere en overtuigende stem, zijn eerlijkheid en zijn kinderblik neemt hij ons mee door de verschrikkingen van die oorlogsjaren. Babi Jar heeft de dwingende vertelkracht van fictie, maar iedere gebeurtenis die in het boek wordt verteld is waar.

De Nederlandse vertaling is de complete, ongecensureerde versie van Babi Jar . De geschiedenis van het boek is zichtbaar in de tekst: passages in vet markeren de door de sovjets gecensureerde tekst.

Specificaties

ISBN: 9789403120027
NUR: 302
Type: Paperback
Auteur(s): Anatoli Koeznetsov
Vertaler: Jan Robert Braat
Prijs: 29,99
Aantal pagina's: 440
Uitgever: De Bezige Bij
Verschijningsdatum: 08-02-2024

Specificaties

ISBN: 9789403125220
NUR: 302
Type: E-book
Auteur(s): Anatoli Koeznetsov
Vertaler: Jan Robert Braat
Prijs: 16,99
Aantal pagina's: 432
Uitgever: De Bezige Bij
Verschijningsdatum: 08-02-2024

Gerelateerde artikelen