Arm Wallonië

een reis door het beloofde land
Paperback:
34,99
E-book:
9,99
Arm Wallonië
Arm Wallonië

Synopsis

Samenvatting

In 1903 schreef de Franstalige journalist August De Winne Door Arm Vlaanderen, een klassiek verslag van een reis langs 'gaten van verdriet' waar armoede, hongersnood, analfabetisme en uitbuiting welig tieren. Honderd jaar later maakt Pascal Verbeken de reis in de andere richting. In Arm Wallonië gaat Verbeken on the road, dwars door het platteland van Waals-Brabant en verder langs de oude industriele as van de Borinage, La Louvière, Charleroi, Seraing en Luik.

Het oude België is inmiddels dood. Arm Vlaanderen is een van de rijkste, best toegeruste regio's van Europa geworden. Voor Wallonië waren de voorbije decennia meedogenloos. Wat is er gebeurd met het beloofde land? En welke toekomst heeft het nog? Pascal Verbeken maakt een indringende analyse van de Waalse samenleving, rekent af met tal van clichés en herinnert rijk Vlaanderen opnieuw aan zijn schamele verleden.
Hij laat tientallen Walen aan het woord. Het resultaat is een veelkantig, ontroerend tableau van een land dat moeizaam zijn verloren trots tracht terug te vinden.

In deze geactualiseerde editie blikt Pascal Verbeken terug op de afgelopen acht jaar sinds het verschijnen van Arm Wallonië en op wat het boek heeft teweeggebracht. Deze uitgave bevat ook een door Verbeken samengestelde en ingeleide selectie uit Door Arm Vlaanderen van August De Winne.

' Arm Wallonie is een reportage die zweemt naar de literatuur. Er worden innemende personages opgevoerd en met sympathie beschreven. Zij brengen hun buurt, de geschiedenis en de neergang ervan tot leven.'
De Standaard

'Een constructief en zelfs verfrissend boek, over een land in de rui. Verplichte lectuur voor Vlaamse scherpslijpers en francofiele struisvogels.'
De Morgen

Specificaties

ISBN: 9789085425557
NUR: 688
Type: Paperback
Auteur(s): Pascal Verbeken
Prijs: 34,99
Aantal pagina's: 336
Uitgever: De Bezige Bij Antwerpen
Verschijningsdatum: 16-06-2014

Specificaties

ISBN: 9789460423130
NUR: 680
Type: E-book
Auteur(s): Pascal Verbeken
Prijs: 9,99
Aantal pagina's: 336
Uitgever: De Bezige Bij Antwerpen
Verschijningsdatum: 08-04-2014

Gerelateerde artikelen