Revolusi, het langverwachte boek van David Van Reybrouck over de onafhankelijkheidsstrijd van Indonesië, zal op donderdag 26 november bij Uitgeverij De Bezige Bij verschijnen.

Vijf jaar lang werkte Van Reybrouck aan zijn monumentale Revolusi. Hij interviewde bijna tweehonderd mensen, de laatste nog levende getuigen van de onafhankelijkheidsstrijd, in Indonesische rusthuizen, Japanse miljoenensteden en op verafgelegen eilanden. Ook in Nederland bracht zijn onderzoek tal van nieuwe verhalen aan het licht. De veelheid aan perspectieven en herinneringen weeft Van Reybrouck samen tot het aangrijpende verhaal van de Indonesische onafhankelijkheid. Zo toont hij hoe een nieuwe wereld vorm kreeg: in bloed, in pijn, met hoop.
De onafhankelijkheidsstrijd van Indonesië, die zijn hoogtepunt bereikte in de jaren veertig van de vorige eeuw, is lang gezien als een conflict tussen kolonisator Nederland en het gekoloniseerde Indië. Maar in werkelijkheid was het wereldgeschiedenis. David Van Reybroucks Revolusi is het eerste boek dat de strijd lostrekt uit het nationale perspectief en het belang ervan toont als mondiale gebeurtenis.

David Van Reybrouck (1971) is cultuurhistoricus, archeoloog en schrijver van non-fictie, theater en poëzie. Zijn grootste succes behaalde hij met Congo. Een geschiedenis, dat werd bekroond met de Libris Geschiedenisprijs 2010, de AKO Literatuurprijs 2010 en de Prix Médicis 2012. Zijn essay Pleidooi voor populisme leverde hem de Jan Hanlo Essayprijs 2009 op en de Vlaamse Cultuurprijs Kritiek en Essay 2009. Voor Tegen verkiezingen (2014), kreeg hij de Henriëtte Roland Holstprijs. Zijn Boekenweekessay Zink (2016) werd bekroond met Prix du livre européen. In 2014 ontving hij de Gouden Ganzenveer. Zijn werk verschijnt in meer dan twintig talen.

Alle verzoeken voor David Van Reybrouck kunnen worden ingediend bij
Uitgeverij De Bezige Bij.
Voor pers en promotie Nederland: Anne Kramer; +31 65 536 5018; a.kramer@debezigebij.nl;
Voor pers en promotie Vlaanderen: Sofie Dewulf; +32 486 29 0300; sofie.dewulf@standaarduitgeverij.be;
Voor alle publieke optredens in Nederland en Vlaanderen: Bureau Guusje;
+31 62 840 6829; info@bureauguusje.nl