Actrice

Een schitterende nieuwe roman van een bejubelde Ierse acteur

E-book:
13,99
Actrice

Synopsis

Samenvatting

Norah kijkt terug op het bijzondere leven van haar moeder, de beroemde Ierse actrice Katherine O’Dell. Als jong meisje ziet Norah vanuit de coulissen hoe haar moeder de grote ster is in de theaters van Dublin en Londen. Katherines carrière bloedt later langzaam maar zeker dood, en bereikt een dieptepunt wanneer ze een filmproducent aanvalt. Ze wordt vervolgens opgenomen in een kliniek in Dublin. Norah besluit een boek over het leven van haar moeder te schrijven en ontdekt gaandeweg de prijs die haar moeder voor haar roem betaalde, en de weerslag daarvan op haar eigen leven.
Actrice is een groots, maar ook triest portret van een jonge vrouwelijke actrice die zowel bejubeld als uitgebuit wordt en daar de rest van haar leven de sporen van zal meedragen.
Prachtig, beeldend geschreven scènes die zich afspelen op en achter het toneel, maken de roman onderhoudend, levendig en vaak ook humoristisch. Anne Enright heeft een knap evenwicht gevonden tussen de ernst en de urgentie van de belangrijkste levensvragen en de aangename momenten van de lichte kanten van het bestaan. Nederlands Dagblad

Specificaties

ISBN: 9789403186207
NUR: 302
Type: E-book
Auteur(s): Anne Enright
Vertaler: Lucie Schaap, Maaike Bijnsdorp
Prijs: 13,99
Aantal pagina's: 288
Uitgever: De Bezige Bij
Verschijningsdatum: 14-05-2020

Gerelateerde artikelen