Als kok in Frankrijk

Literaire recepten en culinaire verhalen
E-book:
6,99
Als kok in Frankrijk

Synopsis

Samenvatting

Sinds mensenheugenis laven Franse schrijvers zich aan het zintuiglijke genot dat gepaard gaat met koken. Als kok in Frankrijk brengt de beste culinaire fantasieën en gerechten samen.

Geeft het oeuvre van François-René de Chateaubriand het geheim van de ideale steak prijs? Hoe bereidde Alexandre Dumas olifantspoot? Waarom zijn de preisoep van Marguerite Duras en de omelet van Honoré de Balzac zo bijzonder?

Naast vele smakelijke verhalen bevat dit onweerstaanbare boek tal van handige recepten voor elke gelegenheid. Zin om je gasten te verbazen met gargantueske eieren? Wil je de hele Proust lezen op een dieet van zelfgemaakte madeleines? Vis serveren voor honderden genodigden? Je kunt naar hartenlust grasduinen in recepten en culinaire wijsheden van Rabelais, Montaigne, Molière, Rousseau, Baudelaire, Balzac, Zola, Queneau, Simenon en vele anderen.

In deze uitgebreide editie van Als kok in Frankrijk grasduint Bart Van Loo in eeuwenoude Franse kookboeken, serveert hij talloze nieuwe verhalen en verrassende vondsten, en bereikt hij het summum van eten en lezen.

Specificaties

ISBN: 9789460420702
NUR: 440
Type: E-book
Auteur(s): Bart van Loo
Prijs: 6,99
Aantal pagina's: 270
Uitgever: De Bezige Bij Antwerpen
Verschijningsdatum: 19-08-2010

Gerelateerde artikelen

NRC Lezersprijs 2019

De boekenredactie van NRC selecteerde 25 Nederlandse boeken ter nominatie voor de NRC…

Nieuws
Lees meer