Bart van Loo

Bart van Loo
© Stephan Vanfleteren

Bart van Loo

Schrijver en conferencier Bart Van Loo (1973) heeft zich de voorbije jaren ontwikkeld tot een zeldzaam dubbeltalent. Met zijn virtuoze minicolleges in De Wereld Draait Door raakte hij bekend bij het grote publiek, maar in de eerste plaats is Van Loo natuurlijk schrijver. Van zijn hand verschenen de alom geprezen Frankrijktrilogie (2011), Chanson (2011) en de bestseller Napoleon (2014). Begin 2019 verscheen het alom geprezen De Bourgondiërs, dat al snel een ook bestseller werd.

Bourgondiërs tournee

Bart van Loo gaat op Bourgondisch tournee!

Waar komen we vandaan? Om die vraag te beantwoorden doorkruist Bart Van Loo de middeleeuwen. Hij neemt ons op sleeptouw langs brandstapels en banketten, de pest en riddertoernooien, Jeanne d’Arc en Filips de Goede. Een historische rollercoaster die eindigt bij het ontstaan van de Lage Landen.

Wel werd de Bourgondische tournee de voorbije jaren al twee keer uitgesteld. Maar nu komt die er alsnog aan. Voor de allerlaatste keer zal Bart ons oerverhaal vertellen. De grote uitdaging zal zijn: hoe gaat hij dit episch kluwen in anderhalf uur uit de doeken doen? Kom vooral kijken.

Voor meer info: klik hier