Nieuws / Twee titels van Alicja Gescinska op de longlist van de Hypatia-prijs

19.03.2020

Twee titels van Alicja Gescinska op de longlist van de Hypatia-prijs

Alicja Gescinska staat met twee titels, Intussen komen mensen om en Thuis in muziek, op de longlist van de Hypatia-prijs.

De Hypatia-prijs is de tweejaarlijkse prijs voor het beste en meest prikkelende en actuele filosofieboek geschreven door een vrouw.

De jury van de Hypatia-prijs bestaat uit Annemie Halsema (voorzitter), Cris van der Hoek, Mariska Jansen, Grace Ndjako en Khadija al Mourabit. De uitreiking vindt plaats op zaterdagmiddag 16 mei in Perdu, Kloveniersburgwal 86 in Amsterdam.

Meer nieuws

  • Bart Chabot komt in februari 2021 met opvolger van ‘mijn vaders hand’: ‘Bekende Nederlander’.

    Op de hielen van het succes van mijn vaders hand kondigen wij met trots en veel genoegen het nieuwe boek van Bart Chabot aan. Bekende Nederlander is het opzienbarende vervolg op het veelgeprezen en -gelezen mijn vaders hand. In deze roman schrijft Chabot over televisieroem en de daarmee gepaard gaande worsteling met zijn literaire loopbaan,...

    Meer10.07.2020
  • Jan Cremer ontvangt Frans Banninck Cocq Penning in ambtswoning

    Schrijver en schilder Jan Cremer (80) heeft dinsdagmiddag in de ambtswoning aan de Herengracht in Amsterdam de Frans Banninck Cocq Penning ontvangen. De penning is een onderscheiding van de stad Amsterdam en wordt verleend aan Amsterdammers die zich ten minste tien jaar bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt op cultureel, maatschappelijk of economisch gebied. Volgens loco-burgemeester Rutger...

    Meer01.07.2020