Sinan Çankaya wint de E. du Perronprijs 2020/2021

Sinan Çankaya ontvangt voor zijn boek Mijn ontelbare identiteiten de E. du Perronprijs. Volgens de jury is het werk met zijn kijk op Nederland en zijn jeugd ‘een spiegel aan de lezers en nodigt het uit tot zelfreflectie. Het boek is kritisch en boeiend, omdat het niet ontbreekt aan humor en lichtheid’.

De prijs is bedoeld voor schrijvers, kunstenaars of publieke intellectuelen die, net als Du Perron in zijn tijd, grenzen signaleren en doorbreken om wederzijds begrip tussen verschillende bevolkingsgroepen te stimuleren. De prijs die tweejaarlijks wordt uitgereikt, bestaat uit een geldbedrag van €10.000 euro en een textiel object.

De uitreiking vindt plaats op 19 mei tijdens het ‘Night University’ festival in de aula van de universiteit. Paul Scheffer em. Hoogleraar Europese studies houdt de E. du Perronlezing. De prijs bestaat uit 10.000 euro en een object, ontworpen door studio ‘by aaaa’ (Moyra Besjes en Natasja Lauwers) en vervaardigd bij het Textiel Museum in Tilburg. Vorige winnaars waren oa. Ellen Deckwitz (2019), Margot Vanderstraeten (2017), Stefan Hertmans (2016), Mohammed Benzakour (2013), en Ramsey Nasr (2011).

Gerelateerde artikelen