Franse en Belgische onderscheiding voor Bart Van Loo

Een week na zijn onderscheiding als Commandeur in de Kroonorde in België wordt Bart Van Loo nu ook benoemd tot Chevalier dans l’Ordre des Arts et des Lettres in Frankrijk.   

De Franse minister van Cultuur benoemt Bart Van Loo tot Chevalier dans l’Ordre des Arts et des Lettres voor zijn jarenlange inzet voor de Franse geschiedenis, cultuur en literatuur in het Nederlandse taalgebied, mede door het grote succes van De Bourgondiërs en de Franse vertaling Les Téméraires.

Ook in België ontving Bart Van Loo een onderscheiding. Afgelopen week werd hij benoemd tot Commandeur in de Kroonorde, omdat hij ‘de geschiedenis van België dichter bij de inwoners bracht via zijn boeken, podcasts en optredens’, aldus het koningshuis.  

De benoemingen vallen samen met het moment dat zijn boeken over la douce France werden gebundeld in Mijn Frankrijk, een pil van 1328 pagina’s, waarin Bart Van Loo zijn lezers genereus en aanstekelijk door zijn Frankrijk gidst, langs geschiedenis en muziek, reizen en lezen, eten en drinken, seks en erotiek. Intussen werkt hij verder aan zijn nieuwe boek, en komt er in het voorjaar een laatste reprise van de Bourgondische tournee aan.

Klik hier voor de boeken van Bart Van Loo.

Gerelateerde artikelen