Marten Toonder

Een biografie

Wim Hazeu

Gebonden:
25,99

Synopsis

Samenvatting

Marten Toonder is het indringende levensverhaal van een van de meest eigenzinnige en vernieuwende kunstenaars van na de oorlog.
Alles aan en van Marten Toonder heeft minstens twee gezichten of kanten. Hij is schrijver en tekenaar, kunstenaar en zakenman, Nederlander en Ier, kluizenaar en acteur, realist en magiër, de argeloze en de slimme, een open en een gesloten boek. Toonder is archaïsch en modern, een allemansvriend en een niemandsvriend, een tovenaar en een kruidenier, rechtlijnig en dubbelzinnig. Toonder is zowel Kwetal als professor Sickbok, zowel heer Bommel als Wammes Waggel.
Over leven en werk van Marten Toonder, de oervader van het Nederlandse stripverhaal, schreef Wim Hazeu een schitterende biografie waarin werkelijk alle facetten van Toonder aan de orde komen.

Specificaties

ISBN:9789023473183
NUR:321
Type:Gebonden
Auteur(s): Wim Hazeu
Prijs:25,99
Aantal pagina's:640
Uitgever:De Bezige Bij
Verschijningsdatum:11-10-2012

Specificaties

ISBN:9789023475613
NUR:321
Type:E-book
Auteur(s): Wim Hazeu
Prijs:9,99
Aantal pagina's:640
Uitgever:De Bezige Bij
Verschijningsdatum:17-10-2012

In de pers

'Prachtige portretten.' NRC Handelsblad
'Een voortreffelijk gedocumenteerd boek, een heel lezenswaardige biografie.' de Volkskrant
'Prachtige biografie.' Wim Brands
'Om te weten wie en wat Marten Toonder werkelijk was (voor zover mogelijk), geeft zijn biografie een genuanceerder beeld. Een beeld dat soms schokkend, onthullend en steeds weer intrigerend is en een verhaal, waarin je van het begin tot het eind wordt meegezogen.' Baarnsche Courant

Gerelateerde artikelen