Erasmus: dwarsdenker

Een biografie

Een indringend en ongekend compleet portret van Erasmus

Paperback:
25,00
E-book:
13,99
Erasmus: dwarsdenker
Erasmus: dwarsdenker

Prijzen en nominaties

  • Libris Geschiedenis Prijs 2021

Synopsis

Samenvatting

Erasmus is een van de grootste auteurs van Nederland en België, en zelfs van heel Europa. Hij verpersoonlijkt de overgang van de middeleeuwen naar de moderne tijd. Zijn betekenis voor de literatuur- én wetenschapsgeschiedenis is immens. Erasmus’ duizenden brieven over onderwerpen als gewetensdwang en drukpersvrijheid hebben niets aan zeggingskracht ingeboet.
Het grootste deel van Erasmus’ leven en werk bleef tot nu toe onderbelicht. Sandra Langereis is de eerste biograaf die zijn levensverhaal recht doet door zijn enorme briefwisseling op de voet te volgen en de wording van zijn complete literaire erfenis te beschrijven. Ze toont hem als de sprankelende auteur van de Lof der zotheid en als brutale bijbelwetenschapper die het net zo hevig aan de stok kreeg met inquisiteurs als met Luther. Erasmus’ levensverhaal werpt licht op een bewogen tijdvak: een eeuw van felle humor en grof geweld, van religieus fanatisme en strijd voor intellectuele vrijheid. Deze rijke biografie maakt de actualiteit van geschiedenis invoelbaar.
Nooit kwam Erasmus geestiger, slimmer, scherper, dapperder, dwarser, bozer, banger en, in één woord, menselijker in beeld. En niet eerder werd Erasmus’ tijd levendiger voor het voetlicht gebracht dan in deze biografie.

Specificaties

ISBN: 9789403116723
NUR: 321
Type: Paperback
Auteur(s): Sandra Langereis
Prijs: 25,00
Aantal pagina's: 784
Uitgever: De Bezige Bij
Verschijningsdatum: 23-02-2023

Specificaties

ISBN: 9789403127118
NUR: 321
Type: E-book
Auteur(s): Sandra Langereis
Prijs: 13,99
Aantal pagina's: 752
Uitgever: De Bezige Bij
Verschijningsdatum: 04-03-2021