Introductie

© Keke Keukelaar

Peter Buwalda

Peter Buwalda was journalist en redacteur bij verschillende uitgeverijen. Hij was mede-oprichter van het literaire poptijdschrift Wah-Wah en schreef verhalen en essays voor onder andere De Gids, Vrij Nederland, Bunker Hill en Hollands Maandblad. In september 2010 debuteerde hij met de roman Bonita Avenue dat een prachtige ontvangst kreeg en een bestseller werd. Het werd...Lees meer

Biografie

Peter Buwalda was journalist en redacteur bij verschillende uitgeverijen. Hij was mede-oprichter van het literaire poptijdschrift Wah-Wah en schreef verhalen en essays voor onder andere De Gids, Vrij Nederland, Bunker Hill en Hollands Maandblad.
In september 2010 debuteerde hij met de roman Bonita Avenue dat een prachtige ontvangst kreeg en een bestseller werd. Het werd bekroond met de Anton Wachterprijs, de Academica Debutantenprijs, de Selexyz Debuutprijs en de Tzumprijs en werd genomineerd voor maar liefst negen prijzen waaronder de AKO Literatuurprijs, de Libris Literatuur Prijs, de KANTL Proza Prijs, de NS Publieksprijs en De Gouden Strop 2011. De vertaalrechten werden verkocht aan o.a. Duitsland, Spanje, Italië, Frankrijk, Engeland en Amerika. The New York Times noemde het boek "dazzling" in een buitengewoon lovende recensie.
In het najaar van 2014 verscheen Suzy vindt van niet, met daarin Buwalda's eerste tweeënvijftig eigenzinnige, messcherpe en vaak hilarische columns uit de Volkskrant. Van mij valt niets te leren uit 2015 is hier een aanvulling op.

Beluister hier de radio-uitzending van 1 september 2016 van Nooit meer Slapen met Peter Buwalda als gast.

Video

Peter Buwalda sprak met Jeroen Pauw over zijn bundel columns Suzy vindt van niet. Bekijk hier het fragment terug.

VPRO Boeken met Peter Buwalda

VPRO Boeken met Peter Buwalda over ‘Bonita Avenue’.

Peter Buwalda over zijn boek Bonita avenue