Uitgeverij De Bezige Bij lanceert podcast

Op 4 november is de eigen podcast van De Bezige Bij gelanceerd. Hierin gaan de redacteuren van de uitgeverij in gesprek met de auteurs met wie ze zo nauw samenwerken. De podcast is te beluisteren via Spotify en iTunes, en via de website van de uitgeverij.

De Bezige Bij wil met de podcast haar auteurs en hun boeken op een eigentijdse en verrassende manier voor het voetlicht brengen. De opnames vinden plaats op een locatie die door de auteur is gekozen. In die persoonlijke omgeving spreekt de schrijver met de hem of haar zo vertrouwde redacteur over het schrijfproces en alles wat daarbij komt kijken.

In de eerste aflevering, die nu te beluisteren is, gaat redacteur Katrijn Van Hauwermeiren in gesprek met Bart Chabot, bekend als dichter, biograaf van Herman Brood en uit vele televisieprogramma’s. In januari van dit jaar brak Chabot definitief door als romancier met het boek Mijn vaders hand. Het vervolg op deze roman is Hartritme, dat in mei 2021 verschijnt.

In de komende weken zullen ook Leo Blokhuis, Jeroen Olyslaegers, Sonja Barend, Sheila Sitalsing en Helena Hoogenkamp te gast zijn om met hun redacteur over hun nieuwe boek te praten.

Gerelateerde artikelen