Peter Terrin en Chris de Stoop op shortlist Boekenbon Literatuurprijs 2021

Peter Terrin en Chris de Stoop staan op de shortlist voor de Booekenbon Literatuurprijs 2021. De jury onder leiiding van Winnie Sorgdrager maakte een keuze uit 495 toegezonden boeken, fictie én non-fictie.

Chris de Stoop heeft met Het boek Daniel een plaats op de shortlist bemachtigd. De jury zei daarover: “Op indringende wijze weet De Stoop een klein verhaal universele proporties te geven. Een pleidooi voor compassie en empathie.

Over Al het blauw van Peter Terrin zei de jury: Terrin schreef een intense, melancholische roman over de onontkoombare noodzaak van verbinding en het brandende verlangen om je los te maken.”

Het winnende boek wordt op donderdag 11 november bekend gemaakt.

De Boekenbon Literatuurprijs is de bekroning van het beste Nederlandstalige literaire boek waarbij het niet uitmaakt of het fictie of non-fictie is. Deze literatuurprijs wordt jaarlijks toegekend door een jury van beroepslezers uit Nederland en Vlaanderen. De auteur van het bekroonde boek ontvangt een bedrag van 50.000 euro. Dit bedrag moet de auteur in staat stellen ongestoord te werken aan een volgend boek. Voor alle informatie kunt u terecht op de website.

Gerelateerde artikelen