Peter Terrin en Chris de Stoop op shortlist Boekenbon Literatuurprijs 2021

Peter Terrin en Chris de Stoop staan op de shortlist voor de Booekenbon Literatuurprijs 2021. De jury onder leiiding van Winnie Sorgdrager maakte een keuze uit 495 toegezonden boeken, fictie én non-fictie.

Chris de Stoop heeft met Het boek Daniel een plaats op de shortlist bemachtigd. De jury zei daarover: “Op indringende wijze weet De Stoop een klein verhaal universele proporties te geven. Een pleidooi voor compassie en empathie.

Over Al het blauw van Peter Terrin zei de jury: Terrin schreef een intense, melancholische roman over de onontkoombare noodzaak van verbinding en het brandende verlangen om je los te maken.”

Het winnende boek wordt op donderdag 11 november bekend gemaakt.

De Boekenbon Literatuurprijs is de bekroning van het beste Nederlandstalige literaire boek waarbij het niet uitmaakt of het fictie of non-fictie is. Deze literatuurprijs wordt jaarlijks toegekend door een jury van beroepslezers uit Nederland en Vlaanderen. De auteur van het bekroonde boek ontvangt een bedrag van 50.000 euro. Dit bedrag moet de auteur in staat stellen ongestoord te werken aan een volgend boek. Voor alle informatie kunt u terecht op de website.

Gerelateerde artikelen

Lezingen Bart Chabot

Dit najaar geeft Bart Chabot een aantal lezingen in Nederland…

Nieuws
Lees meer

Peter Verhelst wint de Constantijn Huygens-prijs 2021

„𝐇𝐞𝐭 𝐥𝐢𝐣𝐝𝐭 𝐠𝐞𝐞𝐧 𝐭𝐰𝐢𝐣𝐟𝐞𝐥: 𝐏𝐞𝐭𝐞𝐫 𝐕𝐞𝐫𝐡𝐞𝐥𝐬𝐭 𝐡𝐞𝐞𝐟𝐭 𝐞𝐞𝐧 𝐚𝐝𝐞𝐦𝐛𝐞𝐧𝐞𝐦𝐞𝐧𝐝 𝐨𝐞𝐮𝐯𝐫𝐞.

Nieuws
Lees meer