Nieuwe podcast: Gesprekken met de laatste man

Eerder dit jaar verscheen het non-fictiedebuut De laatste man van schrijver, journalist en columnist Pepijn Keppel. In dit boek vertelt hij over zijn coming-out in de topsport. Of beter: zijn niet-coming-out in de topsport. Tussen zijn tiende en twintigste speelde hij profhockey bij clubs als Hurley en Bloemendaal, en regelmatig jeugdinterlands in Oranje. Als hij terugdenkt aan die tijd, ziet Pepijn vooral een eenzame periode waarin hij niet kon zijn wie hij werkelijk was. In zijn boek De laatste man schrijft hij vanuit zijn perspectief op die periode.

In de podcast Gesprekken met de laatste man gaat hij voor het eerst in gesprek met teamgenoten, familie en vrienden die hem in die periode hebben meegemaakt. Hoe kijken zij terug op zijn herinneringen uit het boek? Hoe hebben zij het beleefd? Zagen ze zijn worsteling of juist niet? Ook gaat hij in gesprek met een genderstudies-wetenschapper en andere homoseksuele hockeyers, om te onderzoeken waar deze druk op masculiniteit in de topsport vandaan komt en hoe anderen daarmee om zijn gegaan.

De hele podcast kun je hier luisteren, of in je favoriete podcastapp.

Wil je meer weten over het boek De laatste man? Bestel het boek via thomasrap.nl, of luister het luisterboek via o.a. Storytel.

Gerelateerde artikelen