Longlist Boekenbon Literatuurprijs 2021

Op 9 september is de longlist voor de Boekenbon Literatuurprijs 2021 bekend gemaakt. Met gepaste trots kunnen wij melden dat er maar liefst vier Bezige Bij-auteurs op de lijst staan. Op alfabetische volgorde: Raoul de Jong met ๐˜‘๐˜ข๐˜จ๐˜ถ๐˜ข๐˜ณ๐˜ฎ๐˜ข๐˜ฏ, Delphine Lecompte met ๐˜‰๐˜ฆ๐˜ด๐˜ค๐˜ฉ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ฎ๐˜ท๐˜ณ๐˜ฐ๐˜ถ๐˜ธ๐˜ฆ ๐˜ท๐˜ข๐˜ฏ ๐˜ฅ๐˜ฆ ๐˜ท๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ด๐˜ค๐˜ฉ๐˜ฐ๐˜ฑ๐˜ฑ๐˜ฆ๐˜ญ๐˜ช๐˜ฏ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ฏ, Chris de Stoop met ๐˜๐˜ฆ๐˜ต ๐˜ฃ๐˜ฐ๐˜ฆ๐˜ฌ ๐˜‹๐˜ข๐˜ฏ๐˜ช๐˜ฆ๐˜ญ en Peter Terrin met ๐˜ˆ๐˜ญ ๐˜ฉ๐˜ฆ๐˜ต ๐˜ฃ๐˜ญ๐˜ข๐˜ถ๐˜ธ.

De jury, dit jaar onder leiding van Winnie Sorgdrager, maakte haar keuzeย uit 495ย door uitgevers ingezonden titels, fictie รฉn non-fictie. De jury liet weten dat het een bijzonder jaar is geweest “waarin de jury op meerdere punten geconfronteerd werd met de effecten van de pandemie.” Vanwege de sluiting van de boekhandels werd bij veel uitgeverijen besloten de publicatie van nieuwe titels te verschuiven. Veel van deze titels zijn dit voorjaar alsnog uitgebracht. Daardoor kwamen er in korte tijd veel boeken op de markt die de jury op een laat moment moest beoordelen. Uiteindelijk zijn er dit jaar 30 titels meer beoordeeld door de jury dan het voorgaande jaar.

Op donderdag 7 oktober wordt de shortlist bekendgemaakt door de jury. Op donderdag 11 november zal het winnende boek bekend worden gemaakt. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van De Boekenbon Literatuurprijs.

Gerelateerde artikelen