Photograph by Kim Jakobsen To

‘Het Klimaatboek’ van Greta Thunberg verschijnt 27 oktober 2022

Uitgeverij De Bezige Bij kondigt de publicatie aan van

Het Klimaatboek
Een initiatief van Greta Thunberg

Verschijnt op 27 oktober 2022

‘Dit is het belangrijkste verhaal ter wereld en dat moeten we zoveel mogelijk verspreiden, zo ver als onze stemmen kunnen reiken, en nog veel verder. Daarom heb ik besloten mijn podium te gebruiken om dit boek samen te stellen, gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten van dit moment – een boek dat de klimaatcrisis, de milieucrisis en de duurzaamheidscrisis als geheel behandelt. Want de klimaatcrisis is natuurlijk slechts een symptoom van een veel grotere duurzaamheidscrisis. Ik hoop dat dit boek als bron zal kunnen dienen om deze verschillende, nauw met elkaar verbonden crises te begrijpen.’ Greta Thunberg

De toespraken van Greta Thunberg hebben de wereld wakker geschud. Met Het Klimaatboek biedt ze een belangrijk hulpmiddel aan iedereen die de wereld wil helpen redden.  

Het Klimaatboek schetst een totaalbeeld van hoe de vele crises op onze planeet met elkaar samenhangen en vertelt de onverbloemde waarheid over hoe en waarom onze wereld verandert. 

Dankzij hun kennis en ervaring hebben geologen, gezondheidsexperts, oceanografen, meteorologen, ingenieurs, inheemse leiders, economen, psychologen en filosofen van over de hele wereld een diepgaand inzicht verkregen in de crises waarmee we worden geconfronteerd.

Van smeltende ijskappen tot inheemse soevereiniteit, van fast fashion tot de toekomst van onze voedselvoorziening en de bredere duurzaamheidscrisis: hun bevindingen zijn vervat in overtuigende verhalen over verandering, actie en veerkracht, ondersteund met veelzeggende grafieken en foto’s.

Hiernaast deelt Greta haar eigen verhalen over haar leerproces, de protestacties en het blootleggen van greenwashing over de hele wereld en onthult ze hoezeer we in het ongewisse zijn gelaten. Dit is een van onze grootste problemen, zo laat ze zien, maar ook onze grootste bron van hoop.

‘Waar wetenschappelijke rapporten, zoals die van het IPCC, het grote publiek vaak onvoldoende bereiken en raken, zal Greta Thunberg, deze briljante negentienjarige auteur, met dit fundamentele en glasheldere boek opnieuw iets uitzonderlijks bewerkstelligen: het wakker schudden van een kritische massa. Het Klimaatboek verschaft inzichten die tot niets anders kunnen leiden dan een persoonlijke gedragsverandering en is een oproep tot een radicale transformatie van onze samenleving op vrijwel alle gebieden. Dit boek is er voor iedereen die met de toekomst van volgende generaties op onze planeet begaan is. Het zal een keerpunt in het denken én het handelen van iedere lezer veroorzaken. Ik voel me bevoorrecht het te mogen uitgeven.’ Francien Schuursma, uitgever De Bezige Bij


Luister hier naar Greta Thunberg  

Wilt u op de hoogte blijven van Het Klimaatboek van Greta Thunberg? Klik hier.


Internationale uitgevers: Het Klimaatboek zal verschijnen in het Verenigd Koninkrijk (Allen Lane), de Verenigde Staten (Penguin Press), Duitsland (Fischer Verlag), Frankrijk (Calmann-Lévy), Italië (Mondadori), Zweden (Polaris), Denemarken (Politikens Forlag), Noorwegen (Cappelen Damm), Spanje (PRH Spanje – Lumen), Portugal (PRH Portugal), Brazilië (Companhia das Letras), Polen (Agora), Japan (Kawade Shobo) en Tsjechië (Euromedia).

Gerelateerde artikelen