Herdenking van Gerrit Komrij op donderdag 23 juni in Winterswijk

Op 23 juni wordt Gerrit Komrij in Winterswijk herdacht met de presentatie van het boek De wording van Gerrit Komrij van Arie Pos, de onthulling van een muurschildering, de opening van een expositie en een bijzondere lezing door Komrij-kenner Onno Blom.

Bij leven zou Gerrit Komrij zo’n eerbetoon van messcherp commentaar hebben voorzien. Wel met een vredelievend randje, want het speelt zich toch allemaal af in zijn geboortedorp, de plaats waar hij ontdekte dat hij een dichter was.

Programma
Om 11.30 uur vindt de presentatie De wording van Gerrit Komrij. Een biografisch portret van Arie Pos plaats bij Boekhandel Kramer. Het eerste exemplaar wordt uitgereikt aan Mark Boumans, voorzitter van de Regio Achterhoek.

Om 14.00 uur wordt op de witte gevel van het pand Meddosestraat 7 een muurschildering onthuld, waarop Gerrit Komrij staat afgebeeld. Aansluitend, om 14.30 uur, volgt de presentatie van de Komrij-expositie in museum Wereld van Wenters.

Om 20 uur houdt Onno Blom een lezing met de titel ‘Een waarlijk goddelijke hypocriet – Gerrit Komrij als polemist’ in het doopsgezind kerkje aan de Torenstraat in Winterswijk.

De presentatie in boekhandel Kramer, de onthulling van het wandkunstwerk en de opening van de expositie zijn voor iedereen gratis te bezoeken. Voor de lezing in het doopsgezind kerkje zijn vooraf à € 10 kaarten te koop bij boekhandel Kramer aan de Wooldstraat in Winterswijk. Het boek De wording van Gerrit Komrij van Arie Pos is vanaf 23 juni te koop bij boekhandel Kramer.

De Komrij-dag wordt georganiseerd door Boekhandel Kramer, Vereniging Het Museum en de stichting Komrij Winterswijk.

Gerelateerde artikelen