‘Godface’ van Asha Karami genomineerd voor de Herman de Coninckprijs 2020

Godface van Asha Karami is genomineerd voor de Herman de Coninckprijs 2020.

Het juryverslag: “Asha Karami schreef met Godface een bijzonder intrigerende, raadselachtige debuutbundel waarin ze op haast onnavolgbare wijze (en met veel humor) verslag doet van ons leven in een maatschappij die voortdurend de vraag stelt wie of wat we (willen) zijn: ‘mevrouw, wie bent u? mevrouw?’. In Godface schittert het antwoord daarop door alle flarden van verhalen en personages heen, om dan weer te verdwijnen, als een droom die zich nooit helemaal laat vangen. We ontmoeten een alcoholistische moeder, een Iraanse vader, de zieke buurman, een vriend die niet komt opdagen, de goudblonde yogadocent of een vermoeide huisarts; allemaal verschillende personages die vluchtig in contact komen met de ‘ik’, die daardoor zelf nooit scherp in beeld komt, maar verbrokkeld en anekdotisch aan de lezer verschijnt. Karami houdt de lezer een spiegel voor: we hopen er misschien een godface in te zien, maar we staren in de leegte.”

De jury bestaat dit jaar uit Kristien Bonneure, Elke Brems (juryvoorzitter), Gudrun De Geyter, Marije Koens en Anne Ter Beek.

Het prijzengeld van de Herman de Coninckprijs bedraagt € 7.500. De uitreiking vindt plaats op 26 maart 2020 in de Bourlaschouwburg te Antwerpen.

Gerelateerde artikelen