De Bourgondiërs

Franse lezers én luisteraars omarmen ‘De Bourgondiërs’ van Bart Van Loo

De Bourgondiërs, de bestseller van Bart Van Loo, verovert nu ook de harten van Franstalige lezers en luisteraars. Aanstaande vrijdag lanceert La Première (RTBF) de Franstalige podcast van Les Téméraires terwijl de Franstalige editie van het boek intussen aan een zevende druk toe is. Intussen werden ook in China de vertaalrechten gekocht.   

Vanaf vrijdag 2 juli is de succesvolle podcast van De Bourgondiërs ook in het Frans te beluisteren. De RTBF lanceert dan de eerste episode van Les Téméraires op La Première (de tegenhanger van Radio 1)Les Téméraires op La Première (de tegenhanger van Radio 1), met Van Loo zelf achter de microfoon. Acht weken lang zal er telkens een episode op vrijdag te horen zijn. Tegelijk komen de eerste vier episodes al meteen online. Een week later volgen de resterende vier. Zo kan iedereen luisteren wanneer hij of zij het verkiest.  

De Nederlandstalige versie van de Klara-podcast van De Bourgondiërs is intussen al meer dan anderhalf miljoen keer beluisterd.  

Bart Van Loo:
“Het was ontzettend veel werk, maar deze uitdaging kon ik niet laten gaan: een Vlaming die op de RTBF een episch radioverhaal van meer dan elf uur mag maken, over ons Bourgondisch oerverhaal dan nog. Tja, nooit gedacht dat dit zou gebeuren… al speelt dit alles natuurlijk ook in Bergen, Namen, Luik, Dinant, om Brussel niet te vergeten. En waarom zouden Franstalige Belgen zich niet interesseren voor Brugge, Gent of Ieper? Dit is wel degelijk ons gemeenschappelijk verleden. (…) En wie weet bereikt deze reeks na de lineaire uitzending via de klassieke podcast-platforms ook Frankrijk, ja, waarom niet Bourgondië zelf? Het is tenslotte net zo goed een Frans, sterker, een Europees verhaal.”   

Met Les Témeraires heeft Bart Van Loo ook in het Frans een bestseller te pakken: van de Franse vertaling werden intussen meer dan 30.000 exemplaren verkocht en zopas legde uitgeverij Flammarion de zevende druk op.

Het internationale succes van De Bourgondiërs blijft groeien. Vorige week werden de Chinese vertaalrechten verkocht. China zal het vijfde land zijn waarin het boek in vertaling verschijnt: na de Duitse en de Franse vertaling verschijnen dit najaar ook de Engelse en de Italiaanse editie. Wereldwijd gingen er al 250.000 exemplaren over de toonbank.    

Gerelateerde artikelen

Lezingen Bart Chabot

Dit najaar geeft Bart Chabot een aantal lezingen in Nederland…

Nieuws
Lees meer

Peter Verhelst wint de Constantijn Huygens-prijs 2021

„𝐇𝐞𝐭 𝐥𝐢𝐣𝐝𝐭 𝐠𝐞𝐞𝐧 𝐭𝐰𝐢𝐣𝐟𝐞𝐥: 𝐏𝐞𝐭𝐞𝐫 𝐕𝐞𝐫𝐡𝐞𝐥𝐬𝐭 𝐡𝐞𝐞𝐟𝐭 𝐞𝐞𝐧 𝐚𝐝𝐞𝐦𝐛𝐞𝐧𝐞𝐦𝐞𝐧𝐝 𝐨𝐞𝐮𝐯𝐫𝐞.

Nieuws
Lees meer