Een tweegesprek tussen René Huigen en Martijn Simons

Een tweegesprek tussen René Huigen en Martijn Simons

Op 18 september aanstaande gaan René Huigen en Martijn Simons ter ere van de verschijning van De man die alles zag in gesprek in Galerie SchlessArt te Bergen. Het evenement zal zowel fysiek als live bij te bewonen zijn. Klik hier om het evenement via de livestream te volgen. Aanmelden voor dit evenement is verplicht. Dat kan door te mailen naar publiciteit@debezigebij.nl

De verteller portretteert zichzelf in een bovenwoning aan de Bellamydwarsstraat, te midden van mensen die een tikkende schrijver vooral als overlast ervaren. De woningcorporatie probeert hem dan ook nog van een juweel van een antieke stortbak af te helpen, hij verdenkt de werklui die op Marktplaats te willen verpatsen. Een grote rol speelt zijn wat troebele vriendschap met Joost, die met zijn succesroman Gimmick! een tijdsbeeld neerzette, maar er ook mee aan de haal ging. De man die alles zag beschrijft geestig en vilein, en tegelijk vol zelfrelativering, een enerverende episode, waarbij de excessen en lichtgeraakte opwellingen van toen niet zonder consequenties blijken.

𝗥𝗲𝗻é 𝗛𝘂𝗶𝗴𝗲𝗻 (1962) is dichter en romancier. Hij maakte deel uit van de roemruchte Maximalen, die met veel kabaal de poëzie van de jaren tachtig kwamen verlevendigen. Hij schreef onder meer de romans 𝘞𝘰𝘶𝘥𝘮𝘢𝘯 en 𝘎𝘦𝘭𝘰𝘰𝘧 𝘮𝘪𝘫 𝘴𝘵𝘦𝘦𝘥𝘴. Zijn bundel 𝘎𝘦𝘦𝘯 𝘮𝘶𝘻𝘪𝘦𝘬 & 𝘨𝘦𝘦𝘯 𝘮𝘺𝘴𝘵𝘦𝘳𝘪𝘦 werd genomineerd voor de VSB Poëzieprijs. In 2019 verscheen 𝘚𝘵𝘦𝘷𝘦𝘯!, de vervolmaking van een weergaloos poëtisch drieluik.

𝗠𝗮𝗿𝘁𝗶𝗷𝗻 𝗦𝗶𝗺𝗼𝗻𝘀 (1985) is schrijver en docent Nederlands. Hij publiceerde de romans 𝘡𝘰𝘮𝘦𝘳𝘴𝘭𝘢𝘢𝘱 (2010) en 𝘐𝘬 𝘩𝘦𝘦𝘵 𝘑𝘶𝘭𝘪𝘶𝘴 (2015) en schreef voor 𝘝𝘳𝘪𝘫 𝘕𝘦𝘥𝘦𝘳𝘭𝘢𝘯𝘥 en 𝘥𝘦 𝘝𝘰𝘭𝘬𝘴𝘬𝘳𝘢𝘯𝘵. Samen met Casper Vandeputte schreef hij onder het pseudoniem Simon Caspers de roman 𝘋𝘦𝘴𝘵𝘪𝘯𝘺 (2019). Voor zijn nieuwste roman 𝘋𝘦 𝘏𝘰𝘭𝘭𝘢𝘯𝘥𝘴𝘦 𝘥𝘳𝘰𝘰𝘮 (2020) won hij de BNG Lezersjuryprijs. Hiervoor mocht hij in augustus 2021 de gehele maand in het Roland Holsthuis te Bergen verblijven.

Gerelateerde artikelen

Peter Verhelst wint de Constantijn Huygens-prijs 2021

„𝐇𝐞𝐭 𝐥𝐢𝐣𝐝𝐭 𝐠𝐞𝐞𝐧 𝐭𝐰𝐢𝐣𝐟𝐞𝐥: 𝐏𝐞𝐭𝐞𝐫 𝐕𝐞𝐫𝐡𝐞𝐥𝐬𝐭 𝐡𝐞𝐞𝐟𝐭 𝐞𝐞𝐧 𝐚𝐝𝐞𝐦𝐛𝐞𝐧𝐞𝐦𝐞𝐧𝐝 𝐨𝐞𝐮𝐯𝐫𝐞.

Nieuws
Lees meer