Een kind van God

E-book:
9,99
Een kind van God

Synopsis

Samenvatting

In Een kind van God vertelt Rachida Lamrabet gewone verhalen over ongewone mensen. Ze kruisen elkaar op de bus, in een bejaardentehuis of op een trouwfeest. Na een glimp van elkaar gaan ze door met hun eigen verhaal. Lamrabets verhalen gaan over uitsluiting en vervreemding. Over een oude man en een kleine baby die op elkaar moeten passen, over een jongetje dat niet naar school kan en op zoek gaat naar zijn grootmoeders. Over Ouarda, die door een onmogelijke liefde tickets voor het hiernamaals verkoopt op de tram.

In dit verrassende boek voel je de hartslag van ontelbare andere verhalen die aan ons voorbijgaan en waarvan we het bestaan alleen kunnen vermoeden. Lamrabet heeft met durf en passie een kroniek geschreven van de vreugde, de gruwel en het onvoorspelbare lot in de grootstad. Zij schrijft recht voor z'n raap. De verwondering in deze verhalen wekt een elektriserende spanning op. In de wereld die Lamrabet oproept, liggen vaders in de knoop met zichzelf, vecht een moeder met hart en ziel voor haar kind en tracht de volgende generatie uit de onzekerheid, de ambivalentie en de humor een beter leven te puren.

De pers over Vrouwland:

‘Een getalenteerde schrijfster die de complexiteit van haar verhaal geprononceerd en tegelijk genuanceerd in beeld brengt.'
Trouw

Met Vrouwland levert Rachida Lamrabet het klinkende bewijs dat ze iets te zeggen heeft.'
Knack

Eindelijk is er nu dan haar eerste roman, Vrouwland, over leven op de grens van twee werelden.'
NRC Handelsblad

Specificaties

ISBN: 9789460420085
NUR: 303
Type: E-book
Auteur(s):
Prijs: 9,99
Aantal pagina's: 224
Uitgever: De Bezige Bij Antwerpen
Verschijningsdatum: 15-09-2009