‘Beethoven’ van Jan Caeyers wordt de officiële Beethovenbiografie van het jubileumjaar 2020

In november 2019 zal De Bezige Bij een heruitgave publiceren van de Beethovenbiografie van de Belgische dirigent en musicoloog Jan Caeyers. Deze geactualiseerde editie kwam tot stand in samenwerking met het Beethoven-Haus Bonn, het epicentrum van de internationale Beethovenresearch. Het boek zal het label van de Beethoven Jubiläum Stiftung dragen en wordt zo de officiële Beethovenbiografie tijdens het Beethovenjaar 2020, 250 jaar na Beethovens geboorte. Hiermee wordt de biografie van Jan Caeyers erkend als het meest complete werk over Beethoven.

In oktober 2020 verschijnt de gereviseerde editie in Engelse vertaling bij de University of California Press, een van de meest prestigieuze academische uitgeverijen in Amerika. Daarnaast verschijnt het boek bij uitgeverij C.H. Beck in Duitsland (voorjaar 2020) en uitgeverij Mondadori in Italië (voorjaar 2020).

De oorspronkelijke uitgave van Caeyers’ Beethovenbiografie verscheen in 2009 in Nederland en Vlaanderen en werd daarna nog acht maal herdrukt. Ook de Duitse vertaling (H.C. Beck in 2012) was een bestseller. Jan Caeyers wordt sindsdien beschouwd als een van de belangrijkste Beethovenspecialisten ter wereld.