Vacature: Product Manager E-books

Ben jij een digital native met commercieel talent? En altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op digitaal, e-book, en boekengebied? Dan is dit de vacature voor jou! De afdeling Verkoop van De Bezige Bij zoekt per 1 juni een enthousiaste Product Manager E-books.

Wat houdt het werk in?

Als Product Manager E-books ben je verantwoordelijk voor de verkoop en marketing van e-books en alles wat daarbij komt kijken:

 • Je maakt in overleg met het hoofd verkoop en directeur een jaarplan, voert dit uit en beheert het bijbehorende budget.
 • Je hebt direct contact met de grootste e-afnemers voor verkoop en marketing rondom onze titels en auteurs, prijsacties, etc.
 • Je bent verantwoordelijk voor het aansturen van alle nieuwe e-book en streaminginitiatieven.
 • Je kijkt met een commerciële blik naar de markt en vertaalt klanten- en gebruikersbehoeften, trends en technologie naar oplossingen voor onze klanten.
 • Verder help je de uitgeverij om de online vindbaarheid van digitale content te vergroten. Je rapporteert aan het hoofd Verkoop.

De functie vereist onderstaande ervaring en competenties

 • Je hebt aantoonbare ervaring in een verkoopfunctie en minimaal vier jaar ervaring met e-commerce.
 • Je bent een digital native en hebt affiniteit met cultuur en het uitgeefbedrijf.
 • Je beschikt over een grote drive, bent initiatiefrijk en beschikt over een sterk probleemoplossend vermogen.
 • Je hebt HBO/WO denkniveau en een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift.

Over De Bezige Bij

Uitgeverij De Bezige Bij is al meer dan 75 jaar een van de meest toonaangevende uitgeverijen van Nederland. Samen met de uitgeefmerken Thomas Rap en Cargo verzorgen we de uitgaven (boek, e-book, audio) van vooraanstaande en succesvolle Nederlandse en buitenlandse auteurs als Remco Campert, Yuval Noah Harari, Tommy Wieringa, Youp van ’t Hek, David Van Reybrouck, Donna Tartt, Jo Nesbo, Lars Kepler en vele anderen.

De Bezige Bij is onderdeel van WPG Uitgevers. WPG Uitgevers is een onafhankelijke groep mediamerken met de gezamenlijke missie om bij te dragen aan een goed geïnformeerde en vooruitstrevende maatschappij.

Wat bieden wij jou?

 • Een functie in een dynamische werkomgeving waar verantwoordelijkheid nemen en eigen initiatieven en ideeën aandragen gewaardeerd en verwacht worden. We zijn een sociaal bedrijf met betrokken collega’s, gehuisvest op de Van Miereveldstraat in Amsterdam. Op dit moment werken we in verband met corona voornamelijk thuis.
 • Als basis voor onze arbeidsvoorwaarden geldt de CAO voor het Uitgeverijbedrijf, aangevuld met onze eigen aantrekkelijke regelingen. Denk hierbij aan een Persoonlijk Keuzebudget, dat je bijvoorbeeld in kunt zetten voor extra vrije tijd of voor het betalen van een opleiding die je wil volgen.
 • Reiskostenvergoeding en pensioenregeling.
 • Afhankelijk van leeftijd en ervaring bieden wij voor deze functie minimaal € 3.229 en maximaal € 4.369 bruto per maand op basis van 36 uur per week.

Meer weten en solliciteren?

Spreekt dit je aan? En pas je in bovenstaand profiel? Dan zijn we heel benieuwd naar jou!

Upload je CV en motivatie via de sollicitatiebutton op www.wpg.nl of mail naar hr@wpg.nl

Je kunt reageren tot 9 mei 2021. De eerste sollicitatiegesprekken vinden plaats op 18 en 19 mei 2021.

Vragen over deze functie kun je mailen naar Noora Lamers, (Digitale Productmarketeer), via n.lamers@debezigebij.nl.

Acquisitie door werving- en selectiebureaus, headhunters en detacheerders naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Gerelateerde artikelen