Poëzieweek 2022

Poëzie verwondert. Poëzie troost. Poëzie daagt uit. Poëzie ontroert. Poëzie schudt wakker. Poëzie raakt, altijd en met elk woord.

Het is Poëzieweek! Van 27 januari tot en met 2 februari vieren we alles wat poëzie heet. Met als thema van deze tiende Poëzieweek: ‘Natuur’.

Voor deze lustrumeditie schreef boegbeeld Ramsey Nasr tien gedichten die hij bundelde tot Poëziegeschenk met als titel Wij waren onder de betovering. Het geschenk is gebaseerd op de honderden brieven die Vincent van Gogh schreef, vanaf zijn jeugd tot aan zijn dood in 1890. Koop je tijdens de Poëzieweek voor € 12,50 euro aan poëzie bij je deelnemende boekhandel, dan krijg je er gratis het unieke Poëziegeschenk bij.

Op deze pagina willen we je inspireren met de mooiste nieuwe en tijdloze poëziebundels van De Bezige Bij. Of je nu op zoek bent naar de ‘allerindividueelste expressie van de allerindividueelste emotie’ of gedichten waar het maatschappelijke engagement van afspat, hier vind je voor iedereen wat wils. Oude bekenden en jong talent gaan hand in hand en rekken constant de grenzen op van wat poëzie kan zijn.